Tandjes wisselen

Zo rond het 6e levensjaar beginnen kinderen met het wisselen van het melkgebit. Op school zijn er dan ook vast kindjes die al wat tandjes gewisseld hebben, dus je kind weet dat het er aan zit te komen. Als er dan eindelijk een tandje los zit, is dat natuurlijk wel erg spannend!

Afbeelding-193

 

L wisselde hier zijn eerste tandje toen hij net een maandje 6 was. Het ging vrij vlot allemaal. Het tandje zat los en hij is er zo aan gaan wiebelen dat hij een paar dagen later al er uit was. Ik vertelde over de tandenfee, dat hij zijn tandje onder zijn kussen mocht leggen. Maar daar wilde hij niets van weten. Hij wilde dit tandje zelf houden. Ook goed.

20140925_201217

Toen hij zijn tweede tandje wisselde, had hij toch wel oren naar de tandenfee.Hij wilde zijn eerste tandje er toch ook bij doen. Ik vond het prima. Die avond legde hij zijn tandjes in zijn bed. Hij kuste ze nog even: “dag tandjes” zei hij. Achgos.

20140521_210425

Die avond kroop ik de zolder even op om nog gauw wat te knutselen. Van vilt maakte ik een tandje. Ik knipte roze rondjes van vilt uit als wangetjes, naaide er knopen op als oogjes en ik stikte er een mondje op. Aan de achterkant naaide ik een zakje om een muntje in te steken.

20140521_210535

Ik legde het tandje ook in bed, met de muntjes, en ik liet de tandjes staan. Die mag hij natuurlijk gewoon zelf houden. Inmiddels heeft hij al 4 tanden gewisseld. Hij heeft niet lang met grote gaten in zijn mond gelopen. Gelukkig zaten zijn “grote” tanden er al onder.

Afbeelding-197

Zijn tandjes bewaart hij gewoon op een watje in het tandendoosje uit mama haar webshop.

Veel inspiratie haal ik van Pinterest. Neem gerust een kijkje op mijn “Tooth Fairy Board”, of een van de andere boards de ik heb!

Volg het bord Tooth Fairy van Emy op Pinterest.

3 Reacties over “Tandjes wisselen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: