Tekenen op textiel (cadeautip!)

Ik heb het al eerder geschreven, maar we knutselen hier thuis nu veel voor papa. Soms is het moeilijk om nog iets origineels te verzinnen. Wat de jongens tijdens de vorige missie in Somalië erg leuk vonden om te doen was het kleuren van textiel. Op textiel tekenen is héél anders dan op papier. Stof geeft erg veel weerstand en daarom is het soms lastig om strakke lijnen te maken of om vlakken in te kleuren. Maar een beetje oefening baart kunst. Het is wel een werkje waar ze een tijdje mee zoet zijn!

20160214_135755

Een paar weken terug begonned de mannen aan een kussensloop voor papa op de boot. Ieder kreeg een eigen kussensloop die ze mochten versieren. Onze middelste had echt 1,5 dag gewerkt aan zijn kussensloop (zie foto hierboven). Hij heeft er hard aan gewerkt. Hij kon er dus ook geen afstand van doen…. “Mam mag ik deze zelf houden? Ik vind hem zo leuk en papa heeft toch wel genoeg kussens? Of ik maak voor papa een andere….. maar dan met een klein plaatje want deze was zoveel werk”. Hahaha heerlijk die eerlijkheid van kinderen! 😉

20160313_113602

Je hebt hier textielstiften voor nodig. Die zijn in meerdere winkels te koop. Action heeft ze zo nu en dan, Hema, Zeeman en onder andere speelgoedwinkels verkopen ze ook. Verder heb je nog textiel nodig. Wij gingen voor witte kussenslopen (99 cent per stuk bij Zeeman), witte boxershorts en witte t-shirts. Maar je zou dus alles wat je wilt kunnen bewerken. De jongens willen nu graag een handdoek kleuren voor papa. Ik weet niet of het gaat werken, badstof is nog weer een stofje met méér weerstand…. maar we gaan het gewoon proberen! Bij Action heb je vrij goedkope handdoeken. Na het kleuren strijk je de stof nog een keer. Door het strijken fixeer je de kleuren, zodat je ze minder snel uitwast.

Wellicht een leuk cadeau ideetje voor vaderdag of moederdag? Of voor de opa’s en oma’s…? Je kan er in ieder geval alle kanten mee op!

2 Reacties over “Tekenen op textiel (cadeautip!)

  1. leuk blogstukje.
    tegenwoordig zullen er meer zulke dingen bestaan zoals tekenen op textiel, en zelfs je klusje maken of het nou kleine creatieve klusjes zijn zoals hierboven beschreven voor je eigen t shirt opvrolijken en unieker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: