Je (oude) telefoon opnieuw gebruiken

sim only ben

De mobiele telefoon is tegenwoordig haast niet meer weg te denken uit het leven. Bijna iedereen heeft er wel een. We gebruiken hem werkelijk overal voor. Dat begint vaak in de ochtend al wanneer je je telefoon gebruikt als wekker. Maar daarnaast gebruiken we onze telefoon ook als camera, navigatiesysteem, je kan hem gebruiken als agenda, voor de mail, je bankzaken etc.

Vaak nemen mensen een mobiel abonnement waar je dan een telefoon bij krijgt. Natuurlijk krijg je deze telefoon niet voor niets, hier betaal je maandelijks gewoon een bijdrage voor. Maar je kan als je abonnement verlopen is deze telefoon gewoon blijven gebruiken. Ook als je nog een andere oude telefoon hebt liggen of als je een los toestel hebt gekocht, kan je hiervoor een sim only abonnement aanschaffen.

Sim only

Het voordeel van een sim only abonnement is dat je eigenlijk alleen maar betaalt voor de belminuten en of de data in je bundel. Je hebt geen kosten voor een toestel en daarom zijn de kosten maandelijks relatief laag. Bij de meeste providers kun je wel terecht voor een sim only abonnement. Doordat je maandelijks minder geld uitgeeft voor een abonnement, kan je dat geld weer ergens anders voor gebruiken. Misschien wel sparen voor een nieuw, los toestel of je neemt een extra grote bundel.

Wat doen met je oude telefoon

Ik las onlangs een artikel over wat je allemaal kan doen met je oude telefoon. Daarin geven ze vijf opties aan wat je kunt doen met je oude telefoon.

  1. Weggooien. Dat is pas superzonde. 12% van de oude telefoons belandt bij het afval en dan wordt het dus gewoon verbrand. Zonde van al die grondstoffen.
  2. Recyclen. Door je oude telefoon te laten recyclen, kunnen alle grondstoffen die in je telefoon zitten nog eens gebruikt worden. De smartphones bevatten onder andere: goud, ijzer, aluminium, koper, nikkel, kobalt die weer hergebruikt kunnen worden.
  3. De telefoon als reserve telefoon gebruiken, voor als je nieuwste exemplaar onverwacht kapot gaat.
  4. Je kan de telefoon laten opkopen. Soms zullen ze telefoons dan recyclen, soms knappen ze de telefoons op om weer door te verkopen.
  5. Particulier doorverkopen. Bijvoorbeeld via Marktplaats of Facebook.

Ik zou er dus zelf nog graag een zesde punt aan toevoegen en dat is dus gewoon zelf blijven gebruiken. Eventueel dus in combi met een ander (sim only) abonnement.

Door een sim only abonnement te gebruiken hou je maandelijks geld over, wat je anders misschien aan een toestel had uitgegeven. Omdat de smartphone een veel gebruikt object is, kan je juist met een sim only abonnement juist investeren in een grotere bundel. Zo kan je altijd en overal onderweg bereikbaar zijn als je dat wilt.

Uiterlijk

Als je je oude telefoon weer gaat gebruiken dan is het ook leuk om het uiterlijk van je telefoon even een opknapbeurt te geven. Dat kan natuurlijk tegenwoordig heel eenvoudig met leuke hoesjes. Je kan nu zelfs je hoesje  helemaal persoonlijk maken, zoals je hem zelf wilt hebben. Bijvoorbeeld met een leuke foto van je kinderen of je huisdier erop.

Afbeelding: Pixabay

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: