Terrasoverkapping; het hele jaar genieten van je tuin

terrasoverkapping

Wij hebben een betonnen buitenhaard in de tuin staan en het is in de zomer altijd heerlijk toeven in onze tuin. Het lijkt me heerlijk om wat meer gebruik te maken van onze buitenhaard, maar vaak is het dan nog net even te koud. Een terrasoverkapping zou dan heerlijk zijn, dan zit je lekker beschut.

Plaats

Waar je goed over na moet denken is waar je de overkapping gaat plaatsen. Het is niet iets wat je namelijk weer makkelijk kan verplaatsen. Meestal wordt als plaats aan het huis of helemaal achter in de tuin gekozen. Als je een hele grote tuin hebt kan je ook een vrijstaande overkapping overwegen, maar dat zullen de meeste mensen niet doen. Kortom; om er heel erg lang plezier van te hebben, eerst even goed nadenken waar je hem neer gaat zetten.

Hoogte

Het is wel belangrijk om even na te gaan hoe hoog mag een overkapping zijn. In Nederland hoef je in principe geen vergunning aan te vragen voor een overkapping, maar er zijn een aantal punten waarop dat wel moet. Als je een terrasoverkapping wilt plaatsen zou ik dat toch even goed navragen. Voor een terrasoverkapping die hoger wordt dan 3 meter is het wel nodig om een vergunning aan te vragen.

Materiaal

Er zijn verschillende soorten materialen waar je een terrasoverkapping mee kunt maken. De constructie kan je maken van hout of van aluminium. Beiden hebben verschillende voordelen. Hout kan je makkelijker bewerken, heeft een mooie uitstraling en is vaak voordeliger. Aluminium roest niet, ziet er modern uit en is licht van gewicht.

Voor de overkapping zelf kan je er nog twee materialen aan toevoegen, namelijk glas en kunststof. Glas is dan heel duurzaam en fijn voor de lichtinval. Kunststof is voordeliger dan glas, beschadigt minder snel en is licht van gewicht.

Inrichting

En dan komt het leukste denk ik. Als je een overkapping hebt, kan je deze ook helemaal leuk gaan inrichting. Een mooie lounge set of wil je toch liever een eettafel met stoelen en eventueel een bankje neerzetten? Aan de wand kan je wat leuke decoratie hangen, planten, kaarsjes… je kan het zo leuk maken als je zelf wilt!

Wil jij ook graag een terrasoverkapping?

Afbeelding: Pixabay

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: