Thee adventkalender

Tegenwoordig is het helemaal hip om vriendinnen en/of familie een adventkalender te geven. Ik doe dit al een aantal jaren en het is altijd een succes. Ook gaf ik ooit een zelfgemaakte thee adventkalender. Vandaag vertel ik je hoe je die makkelijk kunt maken.

thee adventkalender

Thee verzamelen

Het leukst vind ik het om zoveel mogelijk soorten thee hiervoor te gebruiken. Het laatste pakje in de kalender was het grootste pakje. Dit was een zak losse thee. Ik rolde een paar vulbare wegwerp theezakjes op en plakte die op het pakje. De rest van de pakjes waren gewoon kant en klare theezakjes van diverse merken. Kijk eerst eens wat je zelf in je kast hebt staan! Vaak heb je wel minimaal 6 tot 8 soorten thee in huis, die kan je alvast apart leggen!

Ik ben zelf enorm fan van Clipper. Die thee heb ik altijd in huis. Ook kocht ik het bij de DM in Duitsland. Hier verkopen ze het met als merknaam Cupper. Andere merken die ook leuk zijn voor in de theekalender zijn: Pukka Herbs, YogiTea, Twinings

Celestial Seasonings heeft heerlijke thee (vooral de Bengal Spice!) maar die zit weer niet in een apart zakje verpakt. Je zou hier natuurlijk wel zelf een leuk kaartje bij kunnen maken.

Ook kan je losse thee gebruiken en deze zelf alvast vullen in lege wegwerp theezakjes. Een leuk bakkerstouwtje er om en een labeltje eraan.

thee adventkalender

Inpakken

Ik vind het zelf heel leuk om de kalender in te pakken in verschillende soorten pakpapier. Kies drie kleuren papier uit die ook leuk bij elkaar passen. Action en Big Bazar hebben vaak een enorm assortiment aan pakpapier. Je moet er wel een beetje op tijd bij zijn en niet wachten tot het laatste moment. Zelf vind ik kraftpapier altijd leuk en fijn om mee in te pakken.

thee adventkalender

Nummeren van je thee adventkalender

De volgende stap is het nummeren van al je kleine pakjes. Je kunt tegenwoordige hele leuke printables vinden op internet met de nummers 1 tot en met 24 (of soms 25). Als zoekterm kan je gebruiken: “adventkalender nummers pdf”. Er zijn er inmiddels zoveel, dat er vast een leuke voor je bij zit!

Tot slot alles nog in een mandje of koffertje doen en je kan je thee adventkalender gaan geven.

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: