Tomatensoep met tomaten van eigen oogst

Toen ik van de week mijn grote boodschappen deed bij mijn favoriete supermarkt, zag ik daar een tomatensoep pakket liggen met verse groenten. Dat deed mij denken aan de grote vleestomaten die ik nog in de vensterbank had liggen. Ik maakte een foto van het recept op de verpakking en keek of ik alle ingrediënten in huis had (ja dus).

 Deze vleestomaten heb ik zelf gekweekt in onze tuin. Ik had twee grote tomatenplanten waar ze aan groeiden, dit is maar een deel van de oogst. Deze waren al rijp. De andere tomaten lagen in de vensterbank nog te rijpen.

Ik heb voor de basis van de soep het recept aangehouden die op de verpakking stond. Ik weet niet of het recept goed te lezen is, maar misschien even uitvergroten?

Omdat wij hier thuis van een lekkere gevulde soep houden, kocht ik er ook nog een grote zak soepgroente bij en draaide ik zelf wat gehaktballetjes van rundergehakt.

Ik deed eerst de gehaktballetjes erbij zodat ze konden garen, daarna de soepgroente. Inmiddels was de soep zo dik geworden dat ik er toch ook nog maar wat water bij heb gedaan.

De soep was inmiddels klaar en ik garneerde het met wat croutons. Daar zijn vooral de kinderen gek op. De soep smaakte echt ontzettend lekker. De pan ging schoon op! Goed teken toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: