Trampoline kopen, waar let je op?

trampoline

De beste investering die hier is gedaan in kinderspeelgoed is toch echt wel in de trampoline. De kinderen gebruiken hem hier echt heel vaak. Met mooi weer sowieso elke dag. Als het heeft geregend vinden ze het iets minder fijn, omdat het doek dan nat is. Ook vriendjes die komen spelen willen graag op de trampoline. Voorlopig zou ik de trampoline nog echt niet willen missen.

Omdat wij de trampoline al ruim 6 jaar hebben, weet ik ook inmiddels wel waar je op kunt letten bij de aanschaf. Dat ga ik je vandaag vertellen.

Maat

Trampolines zijn er in allerlei maten. Je hebt hele kleintjes, die je ook in huis kunt zetten. Maar er zijn ook hele grote trampolines. De maat hangt natuurlijk af van de hoeveelheid ruimte die je hebt. Maar ook hoeveel kindjes je er op wilt laten springen. Hoe groter de trampoline, hoe meer kinderen er uiteraard tegelijk op kunnen.

Vorm

De vorm is ook wel een belangrijke. Ronde trampolines springen het fijnst, deze trampolines verdelen het gewicht helemaal gelijk. Rechthoekige trampolines springen wat stroever. Een rechthoekige trampoline kan je echter wat beter kwijt in een hoek in de tuin.

Veiligheidsnet

Wat voor mij een heel belangrijk punt was, was het veiligheidsnet. Toen wij er net hadden, waren onze jongens relatief klein nog. Ik vond het een fijn idee dat er een net om de trampoline heen zat. Dit om het risico op er vanaf vallen of het ontstaan van ongelukken te verkleinen of te voorkomen.

Ingraven

Je kan kiezen voor een trampoline op poten of een om in te graven. Beide hebben voor- en nadelen. Die met poten kan je zo neerzetten. Daar hoef je verder niet zoveel mee te doen. Wil je hem ingraven, dan ben je toch nog wel eventjes zoet. Het voordeel van ingraven is dat kinderen er niet zo makkelijk van af vallen. Een trampoline is over het algemeen toch nog best hoog.

Materialen los kopen

Wat ik zelf nog een fijne tip vind is dat je even moet kijken van welk merk je de trampoline koopt en of dit merk ook onderdelen lós verkoopt. Zo hebben wel al een de stootrand om de trampoline kunnen vervangen. In plaats van een hele nieuw trampoline.

Hebben jullie thuis een trampoline? Of overweeg je er een te kopen?

Afbeelding: Pixabay

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: