Transparant DIY

Vandaag wil ik jullie een DIY laten zien van een heel simpel Driekoningen transparantje. Op internet is net zo’n transparantje te vinden, daar is mijne dus ook op geïnspireerd. Ik heb alleen zelf drie koningen getekend.

Wat heb je nodig?
– Zwart karton
– Vlieger papier/ tissue paper (action)
– Tekenstift en potlood
– Lijm
– Schaar en nagelschaartje

Teken eerst je ontwerpje in klad op een a4tje. Wil je dezelfde tekening gebruiken die ik maakte? Dat kan. Onderaan deze blogpost is hij te downloaden.

Knip vervolgens  het transparantje uit. Knip het dakje van het huisje uit en haal de binnenrand langs de koningen weg. Laat de koningen wèl aan het huisje zitten. Knip ook het sterretje uit!

Trek alles nu om op zwart karton. Controleer tussendoor of de tekening goed overkomt op het karton.

Het was niet heel duidelijk, maar de tekening is over gekomen op het karton. Je kan natuurlijk ook een andere kleur karton gebruiken, dan zal de tekenen makkelijker over te tekenen zijn.

Knip het silhouet nu uit het karton. Het knipt een stuk zwaarder dan uit een gewoon stukje printerpapier. Met een nagelschaartje kan je alles makkelijker uitknippen en de kleine priegelige stukjes eruit knippen. Knip uit vliegerpapier ook vier gele rondjes. Drie hiervan komen om de geschenken van de koningen.

Knip uit het vliegerpapier de capes voor de koningen. Ik gebruikte rood, groen en rood. Ik knipte elke cape twee keer uit. Een iets grotere versie en een iets smallere versie. Als je deze op elkaar gebruikt krijg je namelijk mooi kleurverschil.

Het vierde gele rondje plak je op het sterretje.

Smeer lijm op alle zwarte stukken van het karton. Lijm ook voorzichtig de koningen een beetje in, maar alleen dáár waar ook zwart onder zit. Smeer alles goed uit

Knip een stuk vliegerpapier op maat voor de achtergrond. Kies een kleur die je mooi vindt. Daarna plak je het strak op het transparant.

En klaar is je transparantje!! Is hij niet mooi geworden?

Zo ziet het transparantje eruit met (nep) waxinelichtjes erachter.

Zo ziet het transparantje eruit met LED verlichting erachter. Ik ben benieuwd hoe het er met daglicht uit ziet!!!

Dit is de tekening om een transparant mee te maken. Sla hem op als afbeelding en druk hem vervolgens af op een volledige pagina. Dan moet het toch haast wel lukken!

Veel knutselplezier!!

2 Reacties over “Transparant DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: