Trouwjurk uitzoeken; het wordt de hoogste tijd

Het is alweer ruim 7 maanden geleden dat mijn man mij ten huwelijk heeft gevraagd. Het uitzoeken van een trouwjurk hield ik toen nog even af want de trouwdatum lag toen immers nog ruim een jaar voor ons. Al had ik toen wel graag meteen een trouwjurk gaan uitzoeken, want dat is tenslotte altijd een droom van mij geweest om ooit te gaan trouwen en een mooie jurk uit te zoeken. Maar zo langzamerhand tikt de tijd gewoon door en zitten we nu nog maar 7 maanden voor het huwelijk! Vaak kost het bestellen en pas maken van de jurk ook een paar maanden tijd. Hoogtijd dus om actie te gaan ondernemen.

trouwjurkAfbeelding: Shutterstock

Wie neem ik mee?

Het lijkt me hartstikke leuk om mijn trouwjurk uit te zoeken met anderen. Maar natuurlijk niet met mijn man. Hij mag de jurk niet zien tot de dag zelf. Het schijnt zelfs een bijgeloof te zijn dat het ongeluk zou brengen als de man de jurk zien vóór het moment suprême. Ik neem mijn zus, moeder en schoonmoeder mee met het uitzoeken van de jurk. Ik zou ook graag nog wel vriendinnen mee willen nemen, maar ik lees overal dat je beter niet teveel mensen mee moet nemen. Ik vind drie mensen dan wel genoeg.

Wat voor een trouwjurk vind ik mooi

Inmiddels heb ik al veel inspiratie opgedaan. Op Pinterest heb ik al veel mooie jurken gevonden. Ook op de Love and Marriage beurs had ik al wat favorieten uitgezocht. Jurken met een strak lijfje en een wijd uitlopende rok vind ik erg mooi. Jurken met een klein mouwtje/schouderbandje hebben wel mijn voorkeur. Verder hoef ik er geen poespas op van strikken of grote applicaties. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat ik met iets heel anders thuis ga komen. Ze zeggen vaak dat je het direct merkt als je DE jurk hebt gevonden. Ik ben echt ontzettend benieuwd. Ik vind het ook wel een beetje spannend hoor….

trouwjurkAfbeelding: Shutterstock

Waar ga ik een jurk uitzoeken?

We gaan de stad uit. We zullen waarschijnlijk naar Alkmaar gaan voor het uitzoeken van een trouwjurk. Een hele bekende is natuurlijk de Witte Markies van Mary Borsato. Een andere optie is nog Thandora, waar ik ook goede verhalen over heb gehoord. Heeft iemand misschien nog goede ervaringen met een bruidswinkel in regio Noord Holland?

Hoe heb jij het uitzoeken van een jurk ervaren? Wie had jij mee?

 

 

3 Reacties over “Trouwjurk uitzoeken; het wordt de hoogste tijd

  1. Ik had de oude bruidsjurk van ons mam vermaakt en de bruidsaccessoires
    bruidsaccessoires gewoon online besteld. scheelde mij een hoop tijd. maar ik snap dat het passen zelf ook heel leuk kan zijn als ik naar Say yes to the dress kijk…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: