Trouwlocatie; update van onze bruiloft

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor ons huwelijk; we hebben onze trouwlocatie gevonden! Het leek me leuk om jullie ook een en ander over onze voorbereidingen te vertellen. Ik vind het namelijk superleuk om er mee bezig te zijn. Ook wel een beetje spannend hoor, want het gaat nu echt helemaal over ons… Het blijft een beetje gek. We zijn best lang bezig geweest met het vinden van de perfecte trouwlocatie. In eerste instantie hadden we wel een beetje voorkeur, maar dat gaat hem dus totaal niet worden! Lees je mee?

de trouwlocatieAfbeelding: Shutterstock

De Trouwlocatie

Al een tijdje had ik contact met diverse strandtenten. We willen graag op het strand (met onze voeten in het zand) trouwen en het feest dus aansluitend in een strandtent vieren. Ik wilde eerst graag wat informatie via internet verzamelen, voordat we de trouwlocaties zouden gaan bezoeken. Zodat we van te voren al wat belangrijke dingen wisten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
– Huur je de trouwlocatie exclusief (dus zonder andere klanten)
– Mag je je eigen bruidstaart meenemen, wordt er vorkjes geld berekend (geld voor uitserveren van de taart)
– Wat zijn de kosten van een drankarrangement en de hapjes
– Mag er op het strand (in het zand), onder een prieel getrouwd worden.

We hadden vier strandtenten op het oog. Een viel er direct al af omdat die op onze trouwdatum al in de winterstalling staat. De andere strandtent werd waarschijnlijk niet exclusief voor ons. Waarschijnlijk zouden we voor ons aantal gasten een deel van de tent kunnen huren en niet de gehele locatie. Bij de derde strandtent was trouwen op het strand niet mogelijk, we zouden dan onder een prieel op het terras van de strandtent trouwen. Totaal niet wat we voor ogen hadden en ook rekenen ze vorkjesgeld voor een eigen meegebrachte bruidstaart. Wie heeft dat überhaupt verzonnen? Ik wil onze eigen bruidstaart gaan maken, en dan moet ik dus geld betalen (ongeveer 150 euro!) om mijn eigen gemaakte taart te laten uitserveren….. Bij strandtent nummer 4 leek alles mogelijk te zijn en dus wilden we daar als eerste gaan kijken.

Afspraak

Afgelopen weekend zijn we bij de strandtent geweest. We hadden daar een afspraak gemaakt met de eigenaresse. Echt alles wat we in gedachte hebben kan daar. We mogen alle spullen uit de strandtent gebruiken (mits we het natuurlijk ook weer terug zetten). Ze had zelf een heleboel ideetjes/tips, je kon merken dat ze echt ervaring heeft met bruiloften. De klik met haar was er meteen. En het belangrijkste; onze datum was nog niet geboekt. We hebben er nu een optie op genomen. Na het gesprek zijn we met z’n allen nog even over het strand gaan wandelen. De jongens lekker kledderen met water en zand. Wij nog even na kletsend over het gesprek. Ik kon merken dat we allebei weer nieuwe inspiratie hebben opgedaan. Het voelde voor ons allebei goed. Onze trouwlocatie is geregeld!

Komende tijd regelen

Ik ben ontzettend blij dat we de trouwlocatie gevonden hebben. Dan kunnen we dat mooi afstrepen van ons lijstje. We zijn er nog lang niet en hebben echt nog een hoop te regelen. Het is heel erg leuk om er mee bezig te zijn, maar ik wil nu ook graag de grote dingen wel geregeld hebben. Komende tijd gaan we op zoek naar de muziek voor het feest, naar een goede fotograaf en willen we naar het atelier om onze ringen te laten ontwerpen. Deze komende maand bezoeken we een demo avond van een dj. We hebben in ieder geval dus al iets concreets op de planning. Ook willen we een fotograaf gaan boeken. Ik vind het eerlijk gezegd erg moeilijk, er is zo ontzettend veel keuze, zoals we op de trouwbeurs al zagen… Heeft iemand misschien nog een tip? Liefst omgeving Noord Holland.

Ook willen we zo snel mogelijk een afspraak maken om onze ringen te laten ontwerpen. In principe hebben ze daar drie maanden voor nodig, maar voor onze trouwdatum zit ook nog zomervakantie, dus er gaat nog wat langer over heen. Maar eigenlijk vinden we het gewoon leuk om nu al op zoek te gaan naar onze ringen. We hebben al zoveel ideetjes op gedaan!

Hebben jullie ook zo genoten van de voorbereidingen van jullie huwelijk?

 

2 Reacties over “Trouwlocatie; update van onze bruiloft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: