Twee variaties oliebollen

Ik heb nog twee heerlijke recepten voor twee soorten oliebollen, die normaal gesproken niet standaard worden gemaakt met Oud & Nieuw. Dus wil je eens wat anders, dan kan je hiermee wel goed voor de dag komen. Het zijn trouwens geen suikervrije recepten, maar omdat de meeste mensen niet suikervrij zullen eten, deel ik ze hier toch. De oliebollen worden trouwens gewoon gemaakt met een kant en klare oliebollen mix.

Het eerste recept is een hartige oliebol. Een paar jaar geleden vond ik dit receptje in een foldertje van een supermarkt. Ik vond het er toen wel lekker uit zien, het idee was wel een beetje apart, maar toch besloot ik om de bollen te maken. Ze waren echt zó lekker. Ik heb het recept dus bewaard.

Hartige oliebollen

Maak het oliebollenbeslag volgens de verpakking en roer er door per 500 gram oliebollenpoeder:
100 gram kaas
150 gram hamreepjes
2 bosuitjes  (gesneden in stukjes van 0,5cm)
Omdat wij erg van kaas houden hebben we er wat meer kaas door heen gedaan! Daarna het beslag laten rijzen en vervolgens afbakken in een pan met olie van ongeveer 175 graden. Maak op een lepel bollen en laat deze direct in de hete olie glijden. Frituur de bollen in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Draai ze halverwege met een houten lepel. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier. Serveer ze op een schaal en eventueel kan je er nog wat geraspte kaas overheen doen.

Berliner bollen

Een andere oliebollen variant die hier een absolute hit is zijn de Berliner bollen. Ik maak altijd zelf de banketbakkersroom en spuit de oliebollen hiermee op. Zó lekker als de room nog warm is! Mmmmmm.

Banketbakkersroom

Ingrediënten
2,5 deciliter melk
25 gram bloem
50 gram suiker
2 eidooiers
1 pakje vanillesuiker

Breng het grootste gedeelte van de melk langzaam aan de kook. Meng de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje achtergehouden melk tot een glad papje. Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheden tegelijk de kokende melk bij. Doe de massa terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de suiker en vanillesuiker toe. Blijf goed roeren en je krijgt een heerlijke banketbakkersroom.

Doe de nog warme banketbakkersroom in een slagroomspuit met mooie spuitmond. Snijd de oliebollen open en spuit de banketbakkersroom ertussen. Eventueel strooi je er nog wat poedersuiker over heen. Eet smakelijk!

Hebben jullie ook andere recepten dan de standaard oliebollen? Bakken jullie de oliebollen ook zelf? Laat het me weten hieronder bij de comments!

4 Reacties over “Twee variaties oliebollen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: