Tyraps voor dagelijks gebruik in huis

tyraps

Iedereen kent ze wel… die plastic stripjes waarvan je het ene uiteinde, door het andere uiteinde heen kan halen. Ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, maar het meest zie je ze in zwarts of wit. Tyraps! Je kunt ze overal voor gebruiken en ze zijn hartstikke handig. Vandaag geef ik een aantal suggesties, waar je deze strips voor kunt gebruiken.

Tyraps als kabelbinders

Je kunt tyraps heel goed gebruiken om je kabels in huis mee vast te zetten en bij elkaar te houden. Bijna niets is vervelender dan zo’n kabelwarboel in huis!

Planten vastzetten

Sommige planten hebben wat ondersteuning nodig en moeten vast gezet worden. Zeker in de zomer, in het moestuinseizoen, hebben veel planten wat extra steun nodig. Ook daar kan je de tyrap voor gebruiken! Plaats een stok van bamboe in de grond en doe om de stengel en de stok een tyrap. Doe ze niet te strak, anders zal de stengel er doorheen groeien en dat is niet de bedoeling.

Schoenveter

Oh jee, je bent een lekkere wandeling aan het maken en je veter is onderweg gebroken! En nu dan? Kan je nog wel verder? Eigenlijk zou je altijd een setje tyraps bij je moeten hebben. Met een tyrap zet je makkelijk je schoen tijdelijk weer aan elkaar vast en zo kan je weer verder!

Rits

Is het labeltje van je rits afgebroken? Maak er een tyrap aan vast en knip hem een stukje korter. Je rits kan zo nog prima mee. Je kan je rits met de tyrap er aan vast namelijk gewoon wassen.

Fiets

Ook voor je fiets zijn ze makkelijk! Je zet er heel gemakkelijk een fietslampje mee vast. Ook maak je zo in een handomdraai je fiets mand vast aan fiets, zodat deze niet meer los gaat.

Op vakantie

Ook als je op vakantie gaat kan je ze eigenlijk niet vergeten. Tyraps passen eigenlijk in het rijtje van ducttape. Ducttape hebben wij namelijk ook altijd mee als we op vakantie gaan. Hetzelfde geldt voor tyraps. Je kan er makkelijk iets mee vast zetten of ophangen. Een campinglampje hang je zo bijvoorbeeld gemakkelijk aan je tent vast.

Ben jij ook zo gek op tyraps? En heb jij nog een handige aanvulling?

Afbeelding: Pixabay

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: