Even bijkletsen over de vakantie en projecten

En dan heb ik zo al twee weken geen blog geschreven…. Dat was niet helemaal de bedoeling, maar het liep zo even. Vandaag zal ik jullie een beetje bijkletsen van de vakantie en de afgelopen week.

Feestdagen & vakantie

Wat was het een heerlijke vakantie! Voor mijn gevoel kwam kerst veel te snel, of eigenlijk; de vakantie was dit jaar erg laat. Zo jammer! Ik vond de aanloop naar kerst erg kort, mede ook door drukte op school, dus we hebben dit jaar weinig geknutseld voor de kerst. In ene was de kerst daar. We hebben het heel rustig gehouden en wat was dat fijn! Volgend jaar weer! Tweede kerstdag heerlijk gekeuteld in onze makkelijke kleding haha. Filmpjes kijken en spelletjes doen.

Oud & Nieuw was ook fijn. We vieren het altijd gewoon thuis, want dat geeft een hoop rust voor de kinderen. Dit jaar waren ze wel een beetje zenuwachtig voor het vuurwerk. Ze krijgen het elk jaar steeds bewuster mee en dat is leuk. Het was een fijne avond en natuurlijk veel te laat naar bed, haha.

De rest van de vakantie hebben we héél veel tijd samen doorgebracht. We zijn veel buiten geweest. Ook zijn we met z’n allen naar de ijsbaan in de stad geweest. Even op zolder alle schaatsen en sneeuwpakken opgezocht. Iedereen was voorzien van warme kleding en schaatsen. De oudste twee hebben wel vaker geschaatst, al was het voor de middelste toch wel een tijd geleden en destijds op dubbele ijzers. Dit jaar ging hij voor het eerst op een echte schaats. En wat ging het goed! Onze jongste ging voor het eerst schaatsen, op die dubbele ijzers. Mooi om te zien hoe kinderen totaal gaan angst hebben om te vallen. Daardoor pikken ze het schaatsen ook snel op. Zelf heb ik ook geschaatst. De eerste rondjes wel weer erg onwennig maar je verleert het eigenlijk niet! Heerlijk!

vakantie schaatsenKerstbomen

Bij ons in de stad kunnen de kinderen kerstbomen verzamelen en bij de gemeente inleveren. Per boom krijgen de kinderen dan 20 cent en een lootje. Met de lootjes kunnen ze weer prijzen winnen. Vorig jaar deden we hier al aan mee en het was echt superleuk. Ook dit jaar gingen we weer. Met het hele gezin èn oma kerstbomen zoeken. Het werkte zelfs een beetje verslavend. We zijn in de kerstvakantie dus veel buiten geweest. Vanaf de kerst iedere dag minimaal 1,5 uur. Heerlijk! Zo fijn om lekker buiten te zijn ipv alleen maar binnen te hangen. We hebben flink ons best gedaan. We hadden 163 bomen verzameld. Dat is dus een lekker zakcentje voor de jongens en op één van hun lootjes is ook een prijs gevallen! Die prijs mogen ze over twee weken innen op het gemeentehuis.

vakantie kerstbomen slepen sleep je groenPersoonlijke projecten

Eigenlijk doe ik nooit aan goede voornemens. Maar dit jaar heb ik toch een paar projecten waar ik aandacht aan wil en moet besteden.Voor mezelf.

Suikervrij

Ik moet mijzelf weer tot halt roepen. Waarschijnlijk hebben jullie wel gemerkt dat ik me vorige maand een beetje heb laten gaan met al dat lekkers. Met Sinterklaas heb ik me vergrepen aan die chocolade kikkers en schuimpjes. Fout! Suiker is zó verslavend en ik krijg er ook zoveel last van. Met hoofdpijn en vermoeidheid tot gevolg. En door de verslavende werking wil je lijf eigenlijk alleen maar meer. Met kerst nog van die schuimkransjes erbij….. Dit jaar wilde ik gaan starten met een detox. Om in één keer van die ellende af te zijn en me weer helemaal te kunnen storten op het suikervrije leven, wat voor mij zo goed werkt. De detox heb ik inmiddels gedaan, maar daar schrijf ik binnenkort nog even over. I

Dagboeken

Ik wil weer gaan schrijven over de jongens. Ik heb jarenlang voor ieder een dagboek bijgehouden. Vanaf de zwangerschap al. En dat is mij zo kostbaar. Het is helaas blijven liggen en dat werd ook niet beter toen mijn externe harde schijf met foto’s crashte…..  Die is gelukkig gered, alles zit weer chronologisch in mapjes dus ik kan de dagboeken weer gaan bijwerken! Daar gaat een hoop tijd in zitten, ik hoop dat ik daar dit jaar een heel stuk mee kan opschieten. Ik mis het schrijven echt namelijk.

Ontspullen

En dan het grootste punt nog eigenlijk…. ontspullen!!! Ik wil zó graag van de rommel af in huis. Toen we hier kwamen wonen hebben we de spullen zo verhuisd vanuit het oude huis. Er was geen tijd om alles vooraf uit te zoeken. We hadden daar te weinig tijd voor omdat mijn man weer moest varen. Ik heb meerdere pogingen gedaan om de zolder op te ruimen. Dan was het even netjes maar vervolgens kwamen er weer tientallen dozen bij mijn ouders en schoonouders vandaan, want dat was nog van ons…. Niet echt stimulerend dus. Ik heb me nu voorgenomen om àlles door mijn handen te laten gaan en rigoureus ook spullen weg te doen.

Deze week heb ik alvast een begin gemaakt en het gaat goed. We hebben een hele grote zolder. Nadeel daarvan is dat je dus ook veel spullen kunt opslaan. Resultaat tot nu toe; 6 vuilniszakken kleding weg, 6 vuilniszakken afval, 6 dozen verbandmiddelen naar een goed doel, een hele hoop oud papier (karton) en nog wat spullen naar familie toe. Het begin is er! Ook ga ik nog wat spullen verkopen. Ik hoop dat ik deze klus helemaal af krijg en dat ik er dan ook blijvend plezier van heb. Ik merk dat als ik bepaalde spullen weg doe er ook een soort last van me af valt. Dat is echt heel fijn. Kan ik daarna mooi de rest van het huis gaan aanpakken haha.

vakantie ontspullen
Veel spullen uitgezocht, deze spullen hebben alleen geen vast plekje op zolder en mogen hier staan.

Zoals je ziet hebben we een hoop gedaan in de vakantie en heb ik voor dit jaar ook nog een hoop op de planning. Dat maakte het ook dat ik geen tijd of geen fut meer had om een blogje te schrijven. Ik ga kijken of ik dat voor de komende vakanties toch beter kan inplannen of vooruit kan werken.

Wat deden jullie tijdens de vakantie? Heb je nog goede voornemens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: