Valentijns koekjes

Over twee weken is het alweer Valentijn! Tegenwoordig wordt het vaak wel gezien als iets commercieels. Ik vind het juist altijd wel leuk om er tóch wat mee te doen. Niet zo zeer door iets te kopen, maar gewoon, zelf wat maken!

Afbeelding 737Zo maakte ik samen met de kinderen deze hartjes-koekjes. Het is echt heel simpel en je hebt er ook niet zoveel voor nodig.

Afbeelding 711Wat heb je nodig voor deze koekjes:

  • bladerdeeg, het beste is volkorenbladerdeeg, maar deze heb ik nog niet gevonden
  • jam, ik gebruik jam van Zonnatura (deze bevat alleen fruit)
  • eigeel
  • koekjesuitsteker hart
  • eventueel wat ijsstokjes of lollystokjes

Afbeelding 716

 

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en leg de vellen even los van elkaar op het aanrecht. Zo ontdooien ze het snelst. Maak met de koekjes uitsteker hartjesvormen in het deeg. Je houdt zo wel een hoop deeg over maar dat kan je later nog gebruiken.

 

 

Afbeelding 720

 

Leg het stokje over de gehele lengte van het hartje. Doe hier een lepeltje jam op.

Afbeelding 721

Leg nu nog een deeg hartje over de jam en het stokje heen. Daarna leg je de lolly op het bakblik. Misschien is het wel handig om het deeg meteen op het blik te leggen, dan hoef je ze daarna niet meer op te tillen.

Afbeelding 722

Versier de randjes met wat streepjes door met een vork langs de hele rand afdrukken te maken. Dit ziet er leuk uit, maar zorgt er ook meteen voor dat de zijkantjes goed aan elkaar vast zitten.

Afbeelding 724

Smeer de hartjes nu met een kwastje in met wat eigeel. het eigeel zorgt er namelijk voor dat het deeg een mooie donkere kleur en glans krijgt! Doe de hartjes ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden. Let wel op dat dit per oven kan verschillen. Hou je hartjes goed in de gaten.

Afbeelding 729 Als ze klaar zijn kan je met wat bakkerstouw nog een leuk strikje maken om het stokje. Als je de hartjes wilt neerzetten snijdt je een appel door de helft en prik je het stokje erin.

Eet smakelijk!

5 Reacties over “Valentijns koekjes

  1. Pingback: Round-up van Valentijns activiteiten | Mama's eigenwijsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: