Valentijns windlichtje DIY + huishoudelijke mededeling

We houden van gezelligheid in huis. Met Valentijnsdag die nadert hebben we ook “een mooi excuus” om met rood, roze en hartjes bezig te zijn. Afgelopen week maakten we al cadeautjes voor papa, Valentijns koekjes en een Valentijns slinger.

20150207_125824

Samen met S, mijn middelste zoontje, heb ik een waxinelichtjes houder geknutseld. Ik had het idee en hij voerde het uit! šŸ˜‰ We gebruikten hiervoor een leeg, glazen potje (wij hadden een honingpot), vliegerpapier (van de Action), behangplaksel en decopatch vernis.

20150207_125440

Omdat het lichtje voor Valentijnsdag is scheurden we donkerroze, lichtroze en rode vliegerpapier in stukjes. We hadden wat grotere stukken maar ook wat kleinere.

20150207_125446

We smeerden eerst de stukjes papier in met lijm, maar dit bleek toch niet zo praktisch te zijn omdat het papiertje aan elkaar ging plakken.

20150207_125515

We zijn het potje gaan insmeren met lijm, daarna heeft S alle stukjes papier erop geplakt. Hij was er super serieus mee bezig.

20150207_125552

Als laatst haalde ik het kwastje behangplak ook nog even over het potje heen, om zeker te weten dat alles goed vast zou zitten. Dit heb ik eerst een nachtje laten drogen.

20150208_171143

Als het potje helemaal droog is kan je het insmeren met Decopatch vernis. Dit heeft als voordeel dat het een mooie glimmende laag geeft en het papier ook waterproof maakt. Juist met vliegerpapier is dat wel Ć©rg handig. Het vlekt namelijk heel erg als het nat wordt.

20150208_215442

Vind je het niet een romantisch kaarsje geworden? S is er helemaal trots op hoor, ik vind hem ook erg leuk. Mocht je zelf een waxinehoudertje gaan maken, dan is het misschien ook wel leuk om allemaal kleine hartjes uit het vliegerpapier te knippen. Ik denk dat dat een leuk effect geeft op het potje.

Huishoudelijke mededeling

Ik wil ook nog even laten weten dat ik voorlopig even een stapje terug ga doen wat betreft het bloggen. Op het moment is mijn man komende tijd (en afgelopen week) niet thuis en voor mij is het nu dus even onmogelijk om twee maal daags (structureel) te bloggen.

Ik zorg nu in mijn eentje voor mijn drie kleintjes, werk buitenshuis, ik heb de webshops, een huishouden en ik blog erbij. Als ik op alle vlakken (behalve dan mijn kindjes) een klein beetje kan inleveren, dan komt het vast helemaal goed. Het wil overigens niet zeggen dat ik komende tijd helemaal niet twee keer per dag ga bloggen, het kan best zijn dat op sommige dagen twee blogjes zullen verschijnen. Maar voorlopig ga ik de regelmaat aanhouden van een blogje per dag.

4 Reacties over “Valentijns windlichtje DIY + huishoudelijke mededeling

    • Dank je Linda, Ja het is allemaal best wel druk zo. Hoop in de toekomst weer meer tijd over te hebben voor twee keer per dag. Het is namelijk wel erg verslavend haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: