Verantwoord snoepen (geraffineerd suikervrij)

Ik ben groot voorstander van geraffineerd suikervrij eten.
Natuurlijk neem ik ook wel eens iets waar wel suiker aan is toegevoegd, maar ik beperk dit wel graag. Ik voel mij namelijk stukken beter zonder geraffineerde suiker en daarom heb ik eigenlijk ook nooit wat in huis. Ik heb meestal alleen producten in huis waar verder geen suiker aan is toegevoegd. Zo komen we ook zo min mogelijk in de verleiding om toch wat te pakken. Wel is onze snackbox, zo noemen we onze bak met suikervrije snackjes, voorzien van wat lekkers zonder geraffineerde suikers, zodat de kinderen ook iets kunnen nemen voor het verantwoord snoepen.

verantwoord snoepen

Montedos rozijntjes

Mijn nummer 1 blijven toch wel de rozijnen. Ik heb ze het liefst van Sunmaid want die zijn gewoon echt het aller lekkerst, maar deze doosjes van de Lidl zijn ook prima en niet duur. Je hebt 12 doosjes van 14 gram voor 0,99.

verantwoord snoepenLaurierdrop

Dit is echt lekker wanneer je even een drop smaak wilt hebben maar geen ongezonde dropjes wilt eten. Ook hier moet je echt van houden want er zit een heel sterke lauriersmaak aan. De snoepjes zijn heel hard dus je kunt hier lekker op sabbelen.
De laurierdrop is te koop per 90 gram voor 2,59 bij Holland & Barrett.

Björnsted Feine 92% cacao

Deze pure chocolade van Björnsted kost €2,39 voor 80 gram. Je moet hier van houden want dit is echt pure bittere chocolade. Ik vind zo af en toe 1 stukje wel lekker.
Ik stop vaak een half stukje in een medjoul dadel. Een heerlijke zoete snack vind ik dat! Dan is de chocolade ook niet meer zo bitter.
Deze chocolade is gezoet met kokosbloesemsuiker.
In­gre­di­ën­ten: Ca­cao­mas­sa*, ca­cao­bo­ter*, ko­kos bloe­sem sui­ker*, Ca­cao: ten min­ste 92% Ik heb ook vaak de vivani 92% chocolade.

Fruit bowl raspberry peelers

Dit ruikt ontzettend zoet maar ik vind de smaak wel heel lekker. Het is heel zoet met een vleugje zurigheid. Je proeft echt dat het hier om frambozen gaat. Leuk dat je de sliertjes er echt af kan trekken. Ingrediënten: geconcentreerde appelpuree, geconcentreerd appelsap, frambozen puree, citrusvezel, geleermiddel (pectinen), concentraten (appelbes, vlierbes), natuurlijk frambozen aroma.
Het enige nadeel vind ik het laatste ingrediënt, natuurlijk frambozen aroma. Aroma is namelijk vaak ook suiker. Maar als je dan toch tussen kwaden moet kiezen (het blijft snoep), dan is dit zeker een betere keuze. Voor 1,69 heb je een zakje met 3 peelers. Ze zijn er ook in aardbeiensmaak.

verantwoord snoepenBear pure fruit yo yos

Ik hou hier van! Puur fruit en leuk verpakt. Het is wel prijzig, 1 doosje met 5 verpakkingen kost €2,99. Er zitten dus 5 verpakkingen in met ieder 2 kleine yo yos.
Als je het zakje open doet dan komt er een onwijs zoete geur uit, maar qua smaak vind ik ze best wel lekker. Ze zijn wel erg zoet maar met een vleugje zurigheid.
De structuur is eerst een beetje gek, de yo yos voelen een beetje harder aan dan ik had verwacht. Als je erop kauwt is het wel gewoon zacht.
Er zijn 3 smaken: mango, appel en aardbei. Ik heb alleen de mango smaak geprobeerd.

Ze beloven dat wanneer je 10 bearcodes van de zakjes opstuurt je een avontuurlijke landkaart inclusief stickers krijgt. Je hebt hier dus 2 doosjes voor nodig.
In iedere verpakking zit een adventure kaart. Je kunt deze sparen. Dit is wel heel leuk om kinderen verantwoord te laten snoepen. Wellicht helpt het een beetje?

verantwoord snoepenCrispy crisps peer

Deze gevriesdroogde peren zijn knapperig en lekker zoet. Ik ken deze al langer en dit is dan ook mijn favoriete smaak. Ik kan alleen de perensmaak er niet echt in terug vinden.
Je kunt ze niet altijd meer krijgen in de winkel maar als ze ee liggen neem ik ze wel vaak mee.
Pas alleen wel op; ik had laatst aardbeien van balans vital (ander merk, zelfde principe) waar WEL suiker aan was toegevoegd. Balans vital heeft ook banaan (zonder suiker).
Deze peren variant van Crispy Crisps is prima, deze bevat namelijk alleen peren. Je hebt van dit merk ook appel en perzik. De zakjes kosten 0,74 per stuk voor 18 gram en zijn te koop bij Action.

verantwoord snoepenPower disc vijg & walnoot

De powerdiscs zijn te koop bij Aldi, ik weet alleen niet meer wat deze kosten. Ze worden verkocht in verpakking die 6 power discs bevat. Van elke smaak disc zitten er 2 in een doosje. De andere smaken zijn abrikoos & amandel en abrikoos en hazelnoot. De power discs bevatten geen toegevoegde suikers.
Ik vind de vijg & walnoot power disc een beetje te zoet en ik kan niet wennen aan de pitjes. Wellicht is een andere smaak beter voor mij, maar deze heb ik nog niet geprobeerd.

verantwoord snoepenZoals je ziet zijn er wel wat opties die niet zo heel slecht zijn. Maar blijf dit met mate eten want het blijft natuurlijk een extraatje, dus met mate!

Ken jij nog meer lekkers waarmee verantwoord snoepen ook lekker is?

Een reactie op “Verantwoord snoepen (geraffineerd suikervrij)

  1. Pingback: WIN: 4 toffe monochrome posters tijdens de Bloggersdag + nog 64 andere win-acties - Coolest Kid On The Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: