Hoe ga je om met vieze geurtjes in huis?

vieze geur in huis

We kennen het allemaal wel dat je ineens last hebt van een onaangename geur in huis. Volgens mij heeft iedereen dat wel eens, want waar geleefd wordt, ontstaan natuurlijk ook wel eens vieze geurtjes. Ik zal wat tips geven hoe je deze geuren in huis kunt voorkomen.

Keuken

De keuken kan een broedplek zijn voor vieze geuren. Zorg dat je je keuken schoon houdt en dat hij elke avond voordat je naar bed gaat netjes is. Sowieso is het veel fijner om ’s ochtends beneden te komen in een schone keuken, maar het geeft vieze geuren ook geen plek. Leeg ook regelmatig je vuilniszak met restafval, plastic afval en je groenafval. Wij hebben op het aanrecht een bakje staan met groenafval en dat kan ook zo lekker gaan stinken.

De was

Sinds ik strak werk volgens het Flylady schema, heb ik de was heel goed bij. Flylady zegt dat je elke dat je was ’s ochtends en ’s avonds even moet bijwerken. Met een groot gezin heb ik zoveel was dat de wasmachine hier ook regelmatig aan staat. Door de was op te nemen in je dagroutine krijgt het geen kans om op te stapelen en zodoende dus natte, stinkende was in je wasmand aan te treffen.

Dieren

Wij hebben dieren in huis. Twee katten en twee konijntjes. En dus hebben wij ook de kattenbakken en het konijnentoilet om schoon te maken. Doe je dit regelmatig, dan voorkomt het dat ze het er naast doen en dat het gaat stinken. Ok, bij konijnen is het een beetje een ander verhaal want die kunnen ook hun territorium af gaan zetten door te keutelen als ze het te schoon vinden.

Vieze geurtjes

Als je last hebt van een vieze lucht in huis, dan is het handig om eerst even te zoeken waar de geur vandaan komt. Soms is het snel gevonden, zoals een volle zak in de vuilnisbak die wat is gaan ruiken. Soms moet je even zoeken waar de geur vandaan komt. Het is dan altijd heerlijk als je huis weer fris ruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: