Vlonderplanken voor op het Terras

In de lente en in de zomer zitten we allemaal graag buiten, hoe fijn is het als je dan ook kunt genieten van een mooi terras. Met vlonderplanken maak je in een handomdraai een prachtige en luxe look. Ik kende het materiaal composiet eigenlijk niet en was hier wel benieuwd naar, juist omdat het zo strak oogt. Ik heb het even uitgezocht wel kleuren er zijn, uit welke profielen je kunt kiezen en wat de voordelen zijn.

Composiet vlonderplanken, dit zijn de voordelen

Een van de grootste voordelen van vlonderplanken is dat het namelijk onderhoudsarm is. De terrasplanken zien eruit als hout. Ook voelen ze aan alsof het gemaakt is van echt hout. Maar de planken zijn, in tegenstelling tot echt hout, niet gevoelig voor verkleuring, termieten, versplintering, rot en vocht. Op de planken heb je een garantie van 15 jaar!

Kleuren

De vlonderplanken zijn er in heel veel verschillende kleuren, zodat er voor iedereen wel iets leuks bij zit. Zo zijn er diverse soorten bruin, grijs, antraciet en meerdere soorten hout tinten. Er zit vast wel iets bij wat je mooi vindt.

Profielen

Als je een keuze hebt kunnen maken tussen alle mooi kleuren, dan is het nog belangrijk om een profiel te kiezen. Er zijn namelijk breedribbel profielen, smalribbel profielen, houtnerf en een gewone egale plank. Uiteraard zijn de planken niet glad bij regen, doordat ze een antislipbehandeling hebben gehad.

Het verschil tussen composiet en houten vlonderplanken

Wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen composiet planken en planken van hout?
Ten eerste zijn composiet vlonderplanken duurzaam, in tegenstelling tot houten vlonderplanken, waarvoor vaak nog hout gekapt moet worden. Op dit moment zijn de houtprijzen enorm gestegen en zal een houten terras ook een stuk duurder uitvallen. Een tweede voordeel is dat composiet niet rot. Hout uiteraard wel. Bovendien is composiet niet glad door de antislipbehandeling. Hout kan nog wel eens verraderlijk glad zijn! En als laatste voordeel kan ik nog vertellen dat composiet niet verkleurt. Dat is superfijn voor als je terras al wat langer ligt. Dan ligt het er na een aantal jaar ook nog mooi bij. Composiet heeft dus enorm veel voordelen.

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: