Voetafdruk van je baby maken met zoutdeeg

Nu we nog een (niet meer zo heel kleine) baby in huis hebben wil ik ook graag alles nog vastleggen. Onlangs drukte ik zijn voetjes in zoutdeeg. Dit gaf een mooi en diep afdrukje van zijn voetje. Zoutdeeg kan je laten drogen. Dan kan je het voor altijd bewaren! Als hij later groot is en maat 43 heeft, kan hij nog zien hoe klein zijn voetjes waren toen hij baby was.

zoutdeeg baby voetafdruk

Hoe maak je zoutdeeg

Om zoutdeeg te maken heb je niet zoveel nodig. Je moet hier voor klaarzetten:

  • 1/2 cup zout
  • 1/2 cup bloem
  • 1/4 cup water

Meng deze ingrediënten goed door elkaar zodat er een mooi deeg ontstaat. Kinderen kunnen hier mee knutselen/ kleien. Het is geweldig spul. De klei is alleen niet eetbaar! Het is heel erg zout. Om het voetafdrukje te maken maak je eerst een bol. Dit druk je vervolgens een beetje plat, zodat je genoeg plek heb voor het voetje. Het dikker je je stuk klei maakt, hoe langer het duurt voordat het droog is. Druk het voetje nu in de klei. Je kan ook de datum er in zetten. Ik heb de datum gebruikt van de dag dat we het afdrukje hebben gemaakt. Aan de andere kant staat de naam van mijn baby.

zoutdeeg baby voetafdruk

Hoe kan je zoutdeeg bewaren?

Het is mogelijk om zoutdeeg te bewaren. Daarvoor moet je het laten drogen. Dat kan gewoon op de verwarming bijvoorbeeld. Maar het gaat sneller als je het droogt in de oven. Je zet de oven dan op 100 graden . Het drogen duurt 1 tot 3 uur, afhankelijk van dikte van je werkstukje.

zoutdeeg baby voetafdruk

Voor grotere kinderen is het leuk om voetafdrukken op het strand te maken, maar dan van gips! Die maakten wij twee jaar geleden!

Heb jij ook afdrukjes gemaakt van de handjes en/of voetjes van je kinderen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: