Voetafdrukken in het zand DIY

Ik vind het altijd leuk om van alles van de kinderen vast te leggen. Natuurlijk op foto, maar ook hun hand- en voetafdrukken. Zo maken we elk jaar voor in het fotoboek een hand en voetafdrukje rond hun verjaardag, leuk om te zien hoe ze elk jaar gegroeid zijn! Het leek me nu ook eens een leuk idee om een 3D afdruk van hun voetje te maken. Toen we laatst naar het strand gingen, nam ik naast zonnebrand ook pullen mee om gips klaar te maken.

IMG-20160826-WA0036

Je hebt nodig:

  • Modelgips
  • Litermaat of iets anders om in te mengen
  • Garde
  • Water, ik had een fles water mee, ik weet niet of zeewater werkt
  • Sisal touw

20160826_115455

Zoek een mooi stukje zand op het strand uit waar je voeten ook een stukje in weg zakken. Maak een afdruk van de voeten en zorg dat de afdruk netjes blijft. Dus voorzichtig de voet omhoog halen en niet te veel schuiven met het eruit halen.

IMG-20160826-WA0011

Daarna maak je gips aan. Ik had een litermaat mee, daar kan ik ook heel goed mee schenken. Ik had een fles water mee en een pak model gips, dus ik kon terplekke gips aan maken. Al droogde het in het zonnetje wel héél snel. Giet voorzichtig het gips in de zandafdrukken.

IMG-20160826-WA0010

Ik had sisal touw meegenomen zodat ik deze in het gips kon drukken, toen deze nog nat was.

20160826_120046

Ik heb de beide kanten van het touw elk in een voetje gedrukt, zodat je het touw gewoon over een schroefje of haakje heen kunt hangen.

20160826_121449

En zo maakten we meerdere gipsvoetjes op het strand! Haha.

20160826_123242

Na een minuut of 20 waren de voetjes wel hard genoeg en konden we ze uit het zand halen. Veeg het zand voorzichtig er van af. Er blijft natuurlijk wel een beetje zand achter op het gips, dat zit in het gips vast. Maar dat geeft juist het leuke strand effect! Ik nam de voetjes mee in een handdoek gewikkeld, zodat ze terug naar huis niet kapot gingen. Met een kwastje kan je thuis het zand er nog verder afwrijven.

IMG-20160826-WA0036

Gips is niet echt geschikt voor buiten, maar op internet lees ik overal dat als je het in de goed lak zet (botenlak bijvoorbeeld) dat het dan buiten wel goed blijft. Maar dit heb ik zelf dus niet uitgeprobeerd. De jongens willen ze zelf op hun kamer! 😉

Ze zijn gaaf geworden he?

Een reactie op “Voetafdrukken in het zand DIY

  1. Wat een super gaaf idee en wat fijn dat je dit wilt delen.
    Ik ben pedicure en heb zo een onwijs leuk idee als decoratie in mijn praktijk ruimte # zomer.
    Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: