Vogelvleugels naaien

Een paar weken geleden kwam ik op Twitter een leuke vraag tegen van Jane. Jane was op zoek naar iemand die voor haar vogelvleugels wilde maken. Op pinterest kwam ze een stel vleugels tegen die ze erg mooi vond. Ze wilde de vleugels graag ruilen voor iets uit haar shop. Nu vind ik de producten van Sterrendaalders echt geweldig, dus dat leek me een leuke ruil. We mailden en al snel werd de deal gesloten. Ik zocht alvast wat mooie stofjes bij elkaar.

image

Vanwege de drukte in de maand juli, werkte ik zo nu en dan er even aan, maar het schoot nog niet echt op. Ik nam het patroon over van Prudent Baby en knipte heel wat “veertjes”. Ik heb een hele goede stofschaar van Lewenstein, dus meerdere stoflaagjes op elkaar knippen was gelukkig geen probleem.

image

Jane had de lengte van de armen van haar dochter opgemeten en ik maakte de vleugelwijdte iets groter dan op het patroon wordt genoemd. Ik maakte hem 47 x 47 cm. Ik knipte deze vier keer uit. Op twee van deze stukken stof naaide ik alle veertjes.

image

Wat een klus!!! Soms moest ik een strook met veertjes wat inkorten, soms knipte ik de veertjes helemaal los om ze mooi overlappend in de bocht te kunnen maken. Na een paar uur was ik klaar en kon de afwerking beginnen.

image

De twee andere lapjes konden nu tegen de achterkant van de vleugels aan, zodat je al het garen niet meer zou zien zitten. Ik biesde de onderkant eerst nog even af met biaisband.

image

Ik had geen biaisband liggen dat breed genoeg was om de vleugels mooi af te werken. Dus koos ik er voor om van het gele katoen zèlf biaisband te maken. Het was even een werkje, maar het ziet er mooi uit. De vleugels zitten stevig aan elkaar en het is mooi afgewerkt zo. Ik maakte elastiek voor om de duimpjes en elastiek voor om de schoudertjes.

Jane had de vleugels nodig voor hun vogelproject. Geweldig natuurlijk voor hun jongste dochter van 3 om vogeltje te spelen. Ik pakte het pakket leuk in en deed er nog wat extra dingetjes over vogels bij; een boek, kleurplaten, kaart en een poster met vogels die hier op het wad voorkomen.

image

Mijn zoon wilde wel even voor mij poseren zodat ik foto’s kon maken van de vleugels. Wil je weten hoe de vleugels de dochter van Jane staan? Kijk dan even op haar Instagram profiel.

5 Reacties over “Vogelvleugels naaien

  1. Ze zijn prachtig en wat wordt er fijn mee gespeeld. We zijn er super blij mee. Wat een fantastische ruil was het. Nogmaals super bedankt #birdsandthebees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: