Volle maan ritueel maken

volle maan ritueel

Morgen is het volle maan. Zoals ik al eens vertelde, mediteer ik graag tijdens volle maan. Steeds meer ben ik bezig om er een ritueel van te maken tijdens volle maan.

Decoratie

Om het huis een beetje mooi aan te kleden tijdens het volle maan ritueel, is het mooi om de vier elementen daarbij te betrekken. De vier elementen zijn vuur, water, lucht en aarde.

 • Vuur

Kaarslicht is prachtig om het element vuur te laten vertegenwoordigen. Zelf heb ik een paar grote kaarsen op een stuk boomstam. Maar ook waxinelichtjes in glas zijn mooi. Beide kan natuurlijk ook.

 • Aarde

Bij het element aarde denk ik aan edelstenen. Tijdens volle maan kan je natuurlijk je edelstenen opladen in het maanlicht. Maar voor die tijd kan je ze ook nog mooi neerleggen bij je volle maan ritueel. Ook zijn bloemen mooi om te gebruiken. Dat geeft vaak een mooi en lieflijk effect.

 • Lucht

Bij lucht denk ik aan heerlijke geuren. Ik heb zelf de diffuser graag aan met een heerlijke therapeutische olie. Rose vind ik fijn, maar ook wat aardse oliën zoals frankincense of palo santo doen het goed tijdens de meditatie. Je kan natuurlijk ook wat wierook aansteken als je daar van houdt.

 • Water

Water is iets lastiger om wat leuks mee te verzinnen. Maar zet een vaasje met water neer, waar je vervolgens wat mooie bloemen in zet.

volle maan ritueel

Wat kan je doen tijdens een volle maan ritueel?

Je kan het ritueel helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Ik vind het fijn om mijn kinderen er af en toe bij te betrekken. Ze vragen er nu soms ook om wanneer het weer volle maan is en wij weer met z’n allen op de grond gaan zitten bij de kaarsen.

 • Mediteren

Volle maan is een perfect moment om te gaan mediteren. Voor mij is het een vast meditatie moment. Ik volg dan de live meditatie van Michael Pilarczyk van Meditation Moments op YouTube. Aanrader!

 • Kaartlegging

Je kan kaarten voor jezelf leggen. Wellicht heb je tarot kaarten of orakel kaarten in huis. Leuk om je daar eens in te verdiepen! Er zijn ook sites waar je een kaart kunt trekken.

 • Reinigen

Door salie of palo santo te branden kan je negativiteit verwijderen. Soms hangen er nog negatieve energieën in huis of om je heen en dan kan je je huis door salie of palo santo te branden.

 • Maak intenties en schrijf

Niets is zo fijn voor je geest dan lekker schrijven. Vind ik dan. Schrijf op waar je dankbaar voor bent. Maak nieuwe intenties. Intenties zijn eigenlijk doelen en dromen voor de komende maand. Wat wil je gaan doen, waar ga je je aandacht aan besteden? Schrijf het op!

Zet een kan met water in het maanlicht. De volgende ochtend is je maanwater klaar! Dit kan je drinken of bijvoorbeeld in je diffuser gebruiken.

 • Ga lekker ontspannen in bad

Wat je ook kunt doen tijdens volle maan is lekker in bad gaan. Versier de badkamer in plaats van je woon- of slaapkamer. Mooie kaarsen op de badrand en rozenblaadjes in bad.

 • Edelstenen opladen voor het raam of buiten

Elke volle maan kan je je edelstenen opladen. Je stenen krijgen dan nieuwe energie. Spoel de stenen eerst om met water (niet alle stenen kunnen tegen water! Controleer dat eerst even), je kunt ze ook schoonmaken door ze te reinigen met rook van salie die je brandt. Daarna leg je ze in het maanlicht. Dit kan buiten, maar ook in de vensterbank.

 • Naar buiten

De volle maan energie is meestal goed voelbaar. Ik vind het altijd mooi op de maan buiten te bekijken. Het is heerlijk om naar buiten te gaan met volle maan. Je zou ook lekker kunnen gaan wandelen.

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden! Kies wat bij je past en maak er je eigen ritueel van. Geniet er van! De volle maan is magisch!

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: