Vuurwerk afsteken door kinderen

Gister stond er een artikel in de Telegraaf. Maandag mocht voor het eerst weer vuurwerk gekocht worden en er werd meteen al voor 25 miljoen uitgegeven! Ook zijn er al 11 slachtoffers gevallen, voornamelijk door illegaal vuurwerk. De risicogroep bestaat voornamelijk uit kinderen tussen de 10 en 19 jaar oud.

Mijn kinderen zijn sowieso nog te jong om alleen ècht vuurwerk af te steken. Wel halen we nu ieder jaar voor hen een kinder vuurwerkpakket. Deze bestaat dan uit sterretjes, morning glory’s, knalerwtjes, trektouwtjes en confetti poppers. Als ze zelf willen mogen ze het afsteken, zo niet is het ook prima. Ook de sterretjes mogen ze zelf vast houden, máár papa of mama is dan in de buurt om te helpen, of om goed te begeleiden.

Op dit moment (ik weet niet hoe dat is als ze straks groter zijn) zijn wij van mening dat je niets kan verbieden. Alles wat je verbiedt, wordt natuurlijk als extra interessant gezien. Wij hebben drie jongens en ik denk heus wel dat ze vuurwerk later leuk zullen vinden (net als papa, mama heeft er he-le-maal niks mee). Waarom dan niet in een vertrouwde omgeving aan je kinderen leren hoe ze er veilig mee om moeten gaan? Je kan ze dan meteen corrigeren als iets fout dreigt te gaan. Als ze straks wat groter zijn en ze beginnen over het èchte vuurwerk (zoals rotjes), dan heb ik ook het liefst dat ze dat in bijzijn van papa zullen doen. Zo hebben we er in ieder geval nog een beetje zicht op.

Mogen jouw kinderen vuurwerk afsteken?

Een reactie op “Vuurwerk afsteken door kinderen

  1. Jazeker mag mijn zoontje vuurwerk afsteken. Hij is nu bijna 8. Hij is idd van kleins af aan opgegroeit met vuurwerk. Ik begeleid hem daarin. Vorig jaar heeft hij voor het eerst samen met zijn oom echt sierwerk afgestoken. Wel met een vuurwerkbril. Ook gaan wij vaak even kijken bij carbidschieten en dan gaat ook de oorbescherming op. Ik weet nu dat hij er op dit moment veilig mee opgroeit en hoop dat dit dan ook doorzet. Want mama en zijn oom zijn gek op vuurwerk. Net 2 lange supertoffe verkoopdagem achter de rug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: