Wala Plantago Bronchiaal Balsem

Plantago lanceolata) verlicht de hoest, verzacht de slijmvliezen en heeft een anti-inflammatoire werking.Vorige week schreef ik een artikel over antroposofische zelfzorg middelen. Tijdens mijn zoektocht hiernaar kwam ik tot de ontdekking dat er maar weinig Nederlandse informatie is over antroposofische middelen. Jammer eigenlijk, want zelf vind ik het altijd fijn om eerst natuurmiddelen te proberen voordat ik op “echte” medicatie over wil stappen. Vandaag wil ik wat meer vertellen over de Plantago Bronchiaal Balsem van Wala. Ik gebruik hem naar alle tevredenheid en kan hem zeker aanraden. Ik heb hem zelf al gebruikt, maar ook de kinderen vinden de zalf aangenaam voelen. Ze vinden hem wel stinken, hij ruikt best wel naar eucalyptus. Ik vind het overigens een heerlijke geur!

image

Verkoudheid

We zijn allemaal wel eens verkouden. Een verkoudheid gaat meestal na ongeveer een weekje weer over. Wel kunnen de klachten die je erbij krijgt vervelend zijn; een verstopte neus, tranende ogen, niezen, hoofdpijn, koorts en hoesten. Hoesten is erg vervelend, vooral als de hoest vast zit of als het een kriebelhoest is. Maar hoesten is ook nuttig. Het zorgt ervoor dat je luchtwegen vrijgemaakt worden.

Plantago Bronchiaal Balsem van Wala

Plantago Bronchiaal Balsem van Wala is een zalf die je kan gebruiken bij verkoudheid of bij (vastzittende) hoest. Je smeert de zalf op de borstkas en/of op de rug, eventueel onder een wikkel. Plantago Bronchiaal Balsem vergemakkelijkt het hoesten, het verlicht de hoestprikkel en het zorgt voor een rustgevende warmte.

Werking

Plantago Bronchiaal Balsem bevat een mix van geneeskrachtige kruiden en etherische oliën. Weegbree (Plantago lanceolata) verlicht de hoest, verzacht de slijmvliezen en heeft een anti-inflammatoire werking. Ronde zonnedauw (Drosera rotundifolia) en Groot hoefblad (Petasites hybridus) hebben een krampstillende werking. Natuurlijke essentiële oliën van tijm en eucalyptus lossen het slijm op en verlichten de hoesten. Lariks hars en bijenwas zorgen voor de rustgevende warmte.

image

Gebruik

Bij acute klachten wrijf je de balsem 1 tot 2 maal daags op de borstkas en op de rug. Bij chronische bronchitis kan je de balsem 2 tot 3 maal per week gebruiken. Door het gebruik van kamfer en etherische oliën mag de balsem niet gebruikt worden bij kinderen jonger dan 2 jaar. Moeders die borstvoeding geven kunnen de balsem het beste alleen op de rug gebruiken. De balsem bevat trouwens pinda olie en lanoline. Dus bij een allergie hiervoor de balsem niet gebruiken!

Ken jij de Plantago Bronchiaal Balsem?

11 Reacties over “Wala Plantago Bronchiaal Balsem

  • Dit middel is helemaal op natuurlijke basis! Vaporub niet, dat bevat als hulpstof bijvoorbeeld vaseline, dit is op petroleum basis (het sluit je huid af). De essentiële oliën die gebruikt worden zijn inderdaad nagenoeg hetzelfde. Plantago bronchiaalbalsem maakt ook nog extra gebruik van plantextracten.

 1. Ik ben momenteel ook erg verkouden, dus dit klinkt mij goed in de oren 😉
  Misschien kun je er nog bij vermelden waar het zoal te koop is en wat het ongeveer kost?
  Maar bedankt voor dit artikel, ik kijk uit naar de volgende artikelen over zelfzorgmiddelen!

  • Hoi Nienke, wat balen van je verkoudheid! Heb je al een uitje naast je bed? 😉 Het is bij de apotheek te koop, niet heel goedkoop, ik dacht rond de 8 euro. Ik heb het echter bij de apotheek in duitsland besteld, tegelijk met een hele hoop andere natuurlijk spullen. Volgens mij kan iedere apotheek het wel voor je bestellen

  • Natuurlijk middelen zijn fijn he? Het is bij de apotheek te koop, niet heel goedkoop, ik dacht rond de 8 euro. Ik heb het echter bij de apotheek in duitsland besteld, tegelijk met een hele hoop andere natuurlijk spullen.

   • Vind het fantastisch! Kreeg het jarenlang vergoed van de verzekering, nu helaas niet meer. Probeer het weer te bestellen ….alle tubes zijn thuis op. Hoewel de kids al 24-21-19 zijn vragen ze bij een verkoudheid altijd naar dat “lekkere zalfje op de borst” ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: