Met deze dagen vind ik pompoen gerechten heerlijk, ook als ontbijt. Ik maakte eerder al eens een pompoenmousse met koekjeskruim uit de oven, wat ik zo lekker vond dat ik het graag met jullie wil delen!
Het is wel een ontbijtje wat iets meer werk kost. Dus lekker als je wat meer tijd hebt, zoals in het weekend of op je vrije dag! Je kunt de pompoencrumble natuurlijk ook de avond van te voren klaarmaken, zodat je hem in de ochtend alleen nog in de oven hoeft te verwarmen.
Deze keer maakte ik een iets andere variant dan ik eerder maakte. De pompoencrumble is lekkerder, gezonder en uiteraard met zelfgemaakte kruimel!
Wat heb je nodig?
Voor de pompoenmousse
- 280 gram pompoen
- 3 dadels
- 1 handje cashewnoten
- 1/2 cup amandelmelk
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel kardemom
- snuf piment
- snuf zout
Voor de crumble
- 1 cup amandelmeel
- 1/2 cup speltmeel
- 1 eetlepel diksap appel
- 3 eetlepels water
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- 1/2 eetlepel ahornsiroop
- snuf zout
- kokosbloesemsuiker (om te bestrooien)
Hoe maak je de pompoencrumble
Verwarm de oven voor op 180 graden. Stoom de pompoen voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Dit omdat het stomen de pompoen lekker zacht maakt. Je kant dit in een stoommandje doen, of in een zeef op een pan met kokend water er in. Ontpit de dadels en doe deze samen met de gestoomde pompoen en de rest van de ingrediënten voor de pompoenmousse, in een keukenmachine. Maal met de keukenmachine tot er een egale massa is ontstaan.
Schep de pompoenmousse in een kleine ovenschaal of in 2 kleine ovenschaaltjes en zet dit even opzij.
Meng de amandelmeel, speltmeel, diksap, water, kokosolie, ahornsiroop en daarnaast nog een snuf zout goed door elkaar. Zorg dat dit ook echt kruimels worden. Daarna schep je het kruimelmengsel op de pompoenmousse in de ovenschaal(tjes). Tot slot bestrooi je het met kokosbloesemsuiker. Zet de ovenschaal(tjes) 20 minuten in de oven.
Eetsmakelijk!