Wasbare billendoekjes

In 2011 ben ik begonnen met het gebruiken van wasbare billendoekjes voor ons tweede zoontje. Ik had gelezen dat je doekjes van fleece prima schoon kreeg op lage temperatuur in de wasmachine. Ik maakte zelf een oplossing van water, babyolie, babyzeep en een beetje tea tree. Het werkte prima. Alleen nadeel was dat deze billendoekjes maar een dag houdbaar waren. Daarna begonnen ze te stinken. Ik moest dus regelmatig “schone” doekjes opnieuw gaan wassen en iedere dag een nieuw mengseltje maken. De lol was er na een aantal weken wel vanaf.

Toch bleef het me trekken. Er zijn maar weinig wegwerpdoekjes die we echt fijn vinden, we gebruikten altijd een bepaald merk, maar dat zit natuurlijk vol met chemische stoffen en niet te vergeten veel parfum. Ik kwam de Washy Wafers van het merk Sheepish Grins hier tegen en het leek mij meteen wat! Zeep op basis van natuurlijke geitenmelkzeep. Zo’n doosje is vrij prijzig, maar je doet er zoooo lang mee. Dit is nog steeds mijn eerste doosje en ik gebruik het nu een ruim half jaar. Ook kocht ik er nog een Sheepish Grins pompflesje bij en wasbare billendoekjes van Popolini. Deze zijn trouwens bij meerdere shops te koop, Greenjump verkoopt ze bijvoorbeeld ook. Om de doekjes te bewaren gebruik ik een goed afsluitbaar doosje. Dit doosje met hartjes had ik zelf nog in mijn kast, het is van Tupperware en sluit lichtdicht af.

Dus nog even in het kort, wat heb je nodig:
– Washy Wafers van Sheepish Grins
– Pompflesje van Sheepish Grins (of ander flesje)
– Wasbare billendoekjes (ik gebruik ze van Popolini)
– Afsluitbaar doosje

Hoe maak je de doekjes klaar voor gebruik?
Pak het flesje en doe hier één mini Washy wafer in.

Doe hier heel heel water bij. Ik zet de kraan altijd heel heet en vul dan het flesje. Heet water is nodig om het zeepje goed op te laten lossen, met koud water lukt dit niet. Schudt het flesje een beetje.

Na even schudden zal je zien dat het zeepje helemaal is opgelost. Het water is nu troebel geworden en heeft de kleur van het zeepje gekregen. Het ruikt zó lekker!!!

Je kan het pompflesje trouwens ook gebruik om per keer een doekje nat te maken. Maar ikzelf vind dat niet heel praktisch en maak liever een aantal doekjes per keer klaar. Meestal doe ik er vijf tegelijk. Ik doe de doekjes gevouwen in het doosje.

Vervolgens giet ik er wat water overheen. Afhankelijk van het aantal doekjes giet ik 1/3 of 1/2 van het flesje over de doekjes heen. Ik wil de doekjes lekker doordrenkt hebben. Het flesje zet ik vervolgens op het plankje bij de verzorgingsspulletjes. Mocht ik nieuwe doekjes nodig hebben en het bakje is toch leeg (bijvoorbeeld omdat man de laatste keer heeft verschoond 😉 ), dan kan ik uit de commode nieuwe doekjes pakken en ze gewoon nat maken omdat ik de oplossing bij de hand heb. Wij zijn echt om. Tijdens de vakantie hebben we wel wegwerpdoekjes gebruikt, maar ik miste de wasbare echt!

N.B. Dit is géén gesponsord artikel. Dit artikel is geschreven uit eigen ervaring en uit enthousiasme voor de producten.

2 Reacties over “Wasbare billendoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: