Wasbare luiers van Pandababy + Winactie! GESLOTEN

Sinds ongeveer 1,5 jaar gebruiken we wasbare luiers. Ik ben er echt heel erg tevreden over en we merken het ook onwijs in de hoeveelheid afval die we produceren. We hebben nu ongeveer één grijze container per maand vol, met 5 personen! Dat is toch best netjes dacht ik zo. Ik gebruik eigenlijk altijd de luiers van . Omdat ik tevreden was heb ik eigenlijk nooit andere luiers getest. Ik was dan ook blij dat ik van het merk Pandababy luiers mocht testen!

IMG_9057

Pandababy

Pandababy is een Nederlands merk dat zelf haar luiers laat produceren in Europa. De luiers worden gemaakt van hoogwaardige stoffen en de luiers gaan jarenlang mee. Pandababy heeft een eigen webwinkel waar de luiers worden verkocht, maar waar je nog veel meer benodigdheden voor wasbare luiers kunt kopen. Denk aan wasmiddel, lanoline, wasbare billen doekjes etc.

IMG_9055

Klittenband luiers

Toen de luiers binnenkwamen ben ik eerst gaan wassen. Na het wassen nemen de luiers en de inleggers meer vocht op namelijk. Ik was de luiers altijd met speciaal luier wasmiddel, zonder enzymen. Daar ben ik ook altijd tevreden over geweest. Ik was heel erg benieuwd naar de luiers. Een van de luiers was namelijk een luier met klittenband! Dat heb ik nog niet eerder gebruikt. Eigenlijk leek me dat veel makkelijker sluiten dat drukkers.

Het klittenband voelt heel stevig aan. Het zit heel netjes aan de luier gemonteerd. Over de buik loopt een lange strook met zacht klittenband. De flapjes zijn gemaakt van het “harde” deel klitteband, die met die kleine haakjes. Bovenop het harde gedeelde zit ook nog een stuk zacht klittenband, zodat je de flapjes ook op elkaar kunt sluiten, voor de hele kleine baby’tjes. Het vast maken gaat heel erg makkelijk. De luier sluit keurig aan om het lijfje van F.

Inleggers

De bovenrand van de voorkant van de luier is van dubbele stof gemaakt en daarom extra stevig. Dat is fijn bij het openen van de luier. Op de rechter foto hierboven zie je de pocket. Dit zit aan de achterkant van de luier. Hier schuif je de inleggers in. Naar behoefte kan je 1 of 2 inleggers erin doen. Bij een kleine baby heb je aan 1 inlegger genoeg. Hoe meer je kindje gaat plassen, hoe meer je absorptie je nodig hebt en dus een tweede inlegger kan gebruiken. De inleggers van Pandababy zijn gemaakt van bamboe en polyester  en heerlijk zacht en soepel. Inleggers van alleen bamboe zijn ook te verkrijgen.

Éen luier voor hele luierperiode

Een groot voordeel van de pocketluiers vind ik dat je de hele luierperiode genoeg hebt aan deze luiers. De luiers hebben de beste pasvorm voor kinderen van 4-15 kg. Op bovenstaande foto’s kun je zien hoe je de luiers kunt verstellen. Over de hele luier lopen drukknoopjes. Hiermee kan je de luier “in de hoogte” kleiner maken (foto links). Door het klittenband over elkaar heen te plakken, sluit de luier ook goed aan op een lijfje van een pasgeboren kindje. Op de foto rechts zie je hoe de luier is als hij op z’n grootst is. Hij kan in de breedte nog iets groter, door de klittenbandjes verder uit elkaar vast te maken. Ik vind het een fijne luier en zou hem dan ook zeker aanraden.

Winactie

Ben je ook benieuwd naar de wasbare luiers van Pandababy? Ik mag een wasbare luier weggeven! Leuk he? Het gaat om afgebeelde dierenluier, die sluit met drukknoopjes. Er worden twee boosters (inleggers) bij geleverd. Ik doe er zelf nog wat inlegvelletjes bij, hiermee kan je poep in de luier opvangen. Ook doe ik er wat waspoeder van Totbots Potion bij, zodat je de luier kan wassen.

diertjes-drukkers-voorkant-228x228
Deze luier kan je winnen, de Dierentuin met drukkers.

Wat moet je er voor doen?

Laat onder deze blog (dus niet op Facebook) een reactie achter met een geldig mailadres (dit is alleen voor mij zichtbaar) zodat ik contact met je op kan nemen als je hebt gewonnen.

Een extra winkans krijg je als je volger wordt via Bloglovin en je krijgt een extra winkans als je volger wordt op Facebook en de actie deelt. Je kan meedoen tot en met zondag 18 oktober, daarna zal ik de winnaar bekend maken

Sabine, van harte gefeliciteerd!

gesponsordartikel

28 Reacties over “Wasbare luiers van Pandababy + Winactie! GESLOTEN

 1. Heb nu een zoontje van 7 maanden, ben nu 2,5 maand met wasbaar begonnen en heb nog niet de luier gevonden zoontje kreeg blaren op zijn billen van het weg werp

 2. Ik maak dolgraag een kansje! Ik ben drie weken terug de trotse moeder geworden van onze zoon Collin 🙂 Het is een mooi en gelukkig mannetje. Als ik zie hoeveel luiers er doorheen gaan is dat best veel. Ik zou graag wasbare luiers willen proberen maar twijfel ook nog ergens. Misschien dat ik met deze set mijn twijfel kwijt raak en compleet overga op de wasbare luier!! De print met de diertjes is ook wel super leuk….hihi

 3. Leuk! Ik doe graag mee. Ik ben net aan het kijken met welke luiers ik mijn verzameling wil uitbreiden nu we er nog een kleintje bij krijgen.

 4. Wij gebruiken geen wasbaar…maar ik overweeg het al wel een tijdje. Wie weet trekt deze tester ons over de streep! 🙂

 5. Dat klinkt echt ideaal!! Ik doe heel graag mee voor een lieve vriendin die elk moment van haar eerste kan bevallen en die dit echt heel fijn en milieuvriendelijk zou vinden 🙂
  Ik volgde je natuurlijk al op bloglovin (liesvan88)

 6. Pingback: De nieuwste Blog Winacties! [update 14-10-2015] | Prijsvragen Blog

 7. Ik zou hem graag willen proberen zit er al en tijd er aan te denken om te halen maar ze zijn best prijzig en wil het wel graag proberen ?

 8. O wat handig… Nooit van gehoord nog… Zou leuk zijn om bij ons meisje te proberen waarschijnlijk ook minder last van luieruitslag?

 9. Wat een leuk stukje! En wat een leuke luier om weg te geven, lekker unisex! Ik ding graag me voor de gratis luier, ben wel benieuwd of dit echt iets voor Jade en ons zal zijn!

 10. Wat een mooie luiers.
  Ik heb zelf ook wasbaar geluierd bij mijn jongste. Naast dat het duurzaam is zijn er tegenwoordig ook prachtige prints verkrijgbaar. Mijn zus verwacht deze maand haar 3e kindje ik zou deze mooie luier heel graag voor haar winnen.

 11. Na jaren uit de wasbare luiers te zijn is daar opeens een pleegzoon in de luiers. Ik gun hem ook het plezier van een wasbare luier om die lieve billetjes ipv die chemische, bij ieder plasje stinkende, wegwerpluier…

 12. Ik zou deze luier graag uitproberen. Om zo te beslissen om hier op over te gaan.want een beter milieu begint bij jezelf maar dan moet het wel lekker zitten voor mijn zoontje.want die luiers van vroeger zijn veelste dik.

 13. Goedkoop idee ten opzichte van het maandelijks luiers kopen, wat we nu amper kunnen behappen. Want het mag wat kosten. ?lijkt me idd een handig en gebruiksvriendelijk alternatief voor ons dametje. Ben zeer benieuwd, erg leuk met al die diertjes. ?

 14. Lijkt me ontzettend leuk om eens te proberen! Voor misschien voor een 2e kindje in de toekomst? Onze dochter draagt nog luiers en kan maar niet de juiste vinden en heb vaak nagedacht over wasbare luiers. Wellicht is dit goed om te testen zodat we ‘om’ zijn en ook andere mensen kunnen inspireren om wasbare luiers te gebruiken. Ik ben benieuwd en wacht in spanning 🙂 groetjes 😉

 15. Wat een goed idee! Ik zou deze dolgraag winnen voor mijn kleindochtertje. Op dit moment zit ze nog “in de verpakking” :-). Als alles goed gaat komt ze begin januari ter wereld. Mijn dochter is enorm milieubewust, dus een wasbare luier zal zeker op prijs worden gesteld.

 16. Wat een leuke luier! Ik doe dus graag mee 🙂 wij gebruiken vooralsnog alleen prefolds voor onze 6 weken oude baby, maar pockets zijn straks natuurlijk handiger voor onderweg/ bij opa en oma / opvang. Dus ik wil deze alvababy graag testen op mijn Kilian baby 🙂

 17. Ik zou graag over willen gaan op wasbare luiers voor mijn. Docher zijn we hopelijk en eindelijk van de zere rode billen af. Mijn dochter heeft altijd maar uitslag van wegwerp luiers.

  Nu netjes afwachten Facebook like gegeven hoor !!

 18. Dit zou ik graag willen winnen. momenteel ben ik in verwachting van ons eerste kindje en wij willen graag wasbare luiers gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: