Waterballonnen gevecht #mamachallenge2016

Iets verzinnen om als activiteit in de buitenlucht te doen voor de mamachallenge was nu eigenlijk niet zo moeilijk. Op het moment dat ik dit schrijf zitten we midden in de warme dagen. Het is hier aan de kust zelfs bijna 30 graden geweest! De kindjes wilden dus graag wat verkoeling in de tuin. En dat kan je natuurlijk makkelijk doen met water!

20160823_143621

Van oma kregen we voor de vakantie waterballonnen waarmee je er een stuk of 30 tegelijk kan vullen aan je tuinslang. Dat wilde ik nu wel eens proberen. Ik draaide het bijgeleverd dopje op de tuinslang en draaide daar ook weer de waterballonnenhouder op. Vullen maar! Er ging wel veel water langs, maar langzaam plopte alle waterballonnen die zwaar genoeg waren van de tuinslang af. Ideaal! Dit gaat echt stukken sneller dan stuk voor stuk vullen.

20160823_143719 (2)

Het watergevecht kon beginnen. Wel spraken we af dat we niet op elkaar hoofd zouden gooien, dat we de ballonnen niet over de schutting zouden gooien en dat we na het watergevecht àlle waterballon-restjes netjes zouden opruimen. Wat een lol hadden de mannen! Echt helemaal geweldig. Ze schaterden gewoon van het lachen, zeker als een anders nat werd van een ballon, haha. Ze mochten van mij twee setjes van die waterballonnen gebruiken. Er ligt nog een setje op nieuw te wachten. Wellicht kunnen ze die van de week nog even opmaken.

Wat vinden jullie kinderen het leukst om te doen tijdens de warme dagen?

Kijk je ook nog even bij mijn collega bloggers die mee doen met de mamachallenge? Nicole ging naar een maisdoolhoofd (Leuk! Ik had er nog nooit van gehoord,), Nathalie ging naar kasteel Bad Bentheim en Saskia ging naar de veiligheidsdag in Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: