Watermeloen

Ik ben echt blij dat de zomer weer in aantocht is. Dat betekent namelijk dat de grote watermeloenen weer in de winkel komen! En die vind ik toch wel zooooo lekker. Vroeger thuis aten we ze eigenlijk niet. Als er meloen werd gekocht was het eigenlijk altijd galiameloen. Ook erg lekker hoor! Ik weet nog goed wanneer ik voor het eerst watermeloen kocht. Dat was op vakantie (met mijn ouders) in Frankrijk! Toen kochten we zo’n grote meloen. En wat vond ik het lekker!

20150524_131629

Rassen

Wij kopen regelmatig watermeloenen. Mijn kinderen zijn er ook dol op, op bijna elk soort fruit trouwens. Watermeloenen komen oorspronkelijk waarschijnlijk uit Zuid-Afrika. De watermeloen die wij hier over het algemeen kennen is groen van schil en de binnenkant mooi rood-roze. Er zijn echter veel verschillende rassen watermeloen. Het vruchtvlees kan dus ook verschillende kleuren hebben; rood, roze, geel, wit, of oranje. Meestal hebben watermeloenen pitten, maar er bestaan ook pitloze rassen. Watermeloenen bestaan ongeveer voor 95% uit water!

Watermeloen snijden

Een watermeloen is meestal groot en ik vind hem vaak onhandig te snijden. Ik begin meestal eerst met het doormidden snijden van de meloen. Daarna leg ik de ronde kant boven en dan kan hij alvast niet meer van mijn werkblad rollen. Je kunt een watermeloen op verschillende manieren snijden. Ik laat zien welke manieren het meest voor de hand liggend zijn.

20150524_132152

Snackpartjes; Snijd eerst schrijven van de meloen en daarna kan je de schijven nog weer in partjes snijden. Dit kan je al dan niet met schil doen. Het zijn handzame stukjes en je hapt het gemakkelijk van de schil af zonder dat je wangen ook onder het meloensap zitten. šŸ˜‰

20150524_132201

Schijven; Je kunt de watermeloen in de welbekende schijven snijden. Vervolgens kan je het vruchtvlees zo uit de schil happen. Met grote kinderen prima te doen. Maar mijn jongste valt de schil zo aan. Wist je trouwens dat in het buitenland de schil in het zuur gezet wordt en dat je dat dan ook kunt eten?

20150524_132510

Blokjes; en zo zijn er ook nog blokjes! Eerst snijd ik de meloen in schijven, vervolgens haal ik de schil er met een aardappelschilmesje af en snijd ik het vruchtvlees in kleine blokjes. Voor F vind ik dit het handigst. Ook gebruik ik deze blokjes als ik een meloensalade wil maken.

Recepten

Ik ben altijd op zoek naar heerlijke recepten met watermeloen, mocht je nog een lekker recept hebben hou ik me aanbevolen! Ik heb twee heerlijke watermeloen recepten!

20150524_133954

Smoothie met watermeloen en framboos

Ik gebruikte een halve watermeloen, een half doosje bevroren framboosjes en ik deed dit in de blender. Alles even goed door elkaar laten mengen en je hebt een heerlijke, koude smoothie! Lekker zomers!

 

20130409_125759

Frisse watermeloensalade met feta en munt

Oe, dit is echt een favoriet! Snijdt de watermeloen in blokjes, verkruimel er wat feta/witte kaas doorheen en verknip wat blaadjes munt. Goed door elkaar roeren en lekker koud eten! Mmmmmm, ik heb hier trouwens heel wat bakken van leeggegeten toen ik zwanger was van F. Zo lekker!

 

Ben jij ook zo gek op (water)meloen?

Een reactie op “Watermeloen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: