Week 1 #adventchallenge

Vandaag begint de eerste adventweek. Advent is een Christelijke periode en begint 4 weken voor de kerst, altijd op een zondag. De advent is de voorbereidingstijd op het kerstfeest. Met kerst vieren we natuurlijk de geboorte van Jezus. Advent komt van het woord ‘adventus’ en dit betekent ‘komst’. Vorige week kon je op mijn blog al lezen dat ik mee ging doen met de adventschallenge. Vandaag lees je hoe ik de opdracht van afgelopen week heb ingevuld. Daarna zal ik de opdracht van komende week verklappen.
Deze week was het de bedoeling om spullen uit je huis te zoeken waar je niks meer mee gaat doen en waar je nog wel anderen blij mee kan maken. Wij hebben zo ontzettend veel spullen in huis en alle kasten staan stampvol (we hebben wel echt te weinig kastruimte nog). Dus op zich kon deze opdracht geen kwaad.
Op zolder vond ik een oud boxkleed die we eigenlijk niet meer gebruiken. De box staat hier nog wel, maar ik gebruik nu kleden met een rustigere look. De kleden die ik meestal gebruik zijn gewoon een kleur. Dit omdat ik graag rust in huis wil en geen schreeuwerige prints. Een (alleenstaande) moeder van een vriendje van L is zwanger van de derde en heeft niet veel budget. Daarom dacht ik dat zij het wel goed kon gebruiken. Ook zocht ik onze stapel hydrofielen uit. We hebben er wel een stuk of 40 ofzo. We gebruiken nog wel hydrofielen maar zóveel echt niet. Dus ik kon er wel wat missen en die zijn dus ook voor haar. Verder had ik nog 4 entreekaarten voor Nemo over. Zij wilde ze dolgraag hebben zodat ze het de kinderen voor Sinterklaas kan geven. Zulke uitstapjes doet ze haast nooit met de kinderen. Ze was echt door het dolle heen. Heerlijk toch, als mensen zo blij zijn?

Ook kwam ik het boek van Pluk van de Petteflat tegen. Wij hebben het al. Daarom had ik daar iets leuks mee bedacht. Ik wilde het cadeau geven aan het zoontje van een vriendin. Het jochie is net een jaar en grote kans dat hij het dus nog niet had. Ik pakte het in in Sinterklaas papier.

Voor de mama wilde ik natuurlijk ook iets. Van mijn werk had ik laatst kaarsenglaasjes mee genomen die ik daar niet meer gebruik (ik had ze in mijn etalage schap staan namelijk). Ik pimpte het met mijn silhouette cameo en ook dit pakte ik in.

Gisteravond ging ik even snel bij hen langs om het in de schoen te stoppen. Ze waren heel erg verrast en hebben het vanmorgen uitgepakt. Weer twee mensen blij gemaakt!

Verder vond ik op zolder nog grote rietjes en een pet. Dit gebruik ik eigenlijk ook nooit meer. De rietjes gaan naar oma, die kan ze vast nog wel gebruiken en de pet gaat in de kledingcontainer in de stad. Hè dit voelt fijn. Als vind ik het soms moeilijk om afstand te doen van spullen… ik ga wel proberen om dit door te zetten. Zo leuk om mensen blij te maken. Ik ga kijken of ik voor meer mensen in mijn omgeving wat leuks kan vinden en bedenken. 
We hebben hier nog een lange weg te gaan….

Wil je meer lezen over hoe de andere bloggers het hebben aangepakt? Neem dan een kijkje bij; AnitaAstridEmy, EveEvelineKimLaura, HildeMarianneMarjoMinkeMirellaNicole, RuthTamara en Veronique. Er doen heel gezellig ook niet mee-bloggers mee, deze vind je in de facebook groep.

Week 2

De volgende opdracht is ook bekend. December is vaak een maand vol stress. Dan is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en regelmatig iets voor jezelf te doen. Wat dat is verschilt van persoon tot persoon. Wie weet vind de een het heerlijk om een avondje thuis op de bank te zitten. Terwijl de ander graag een avondje gaat stappen. Je kan jezelf verwennen met een avondje thuisspa, heerlijk een boek lezen of een goede shopsessie. Dat is helemaal aan jou.

Wees lief voor jezelf en verwen jezelf iedere dag.

Deze opdracht lijkt me leuk en ik heb al wat dingetjes bedacht. Volgende week deel ik met jullie wat ik afgelopen week heb gedaan.

6 Reacties over “Week 1 #adventchallenge

  1. Oh echt heerlijk dat opruimen. Daar ben ik nu ook echt mee bezig. Vandaag het speelgoed uitgezocht, veel kan weg. Veel spullen geeft me echt zoveel onrust. Wat leuk dat je op deze manier ook weer mensen heel blij maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: