Week 2 #adventchallenge

Vandaag begint de tweede adventweek. Advent is een Christelijke periode en begint 4 weken voor de kerst, altijd op een zondag. De advent is de voorbereidingstijd op het kerstfeest. Met kerst vieren we natuurlijk de geboorte van Jezus. Advent komt van het woord ‘adventus’ en dit betekent ‘komst’. Vorige week kon je op mijn blog al lezen dat ik mee ging doen met de adventschallenge. Vandaag lees je hoe ik de opdracht van afgelopen week heb ingevuld. Daarna zal ik de opdracht van komende week verklappen.
December is vaak een drukke periode met Sinterklaas en de kerst. Ook op het werk kan het dan veel drukker zijn, bij mij in ieder geval wel. Het is dan goed om even tijd voor jezelf te nemen. Dat was dan ook de opdracht van deze week. Lees je mee hoe ik dat deze week heb opgepakt?

Uitslapen

Zondag zag ik meteen mijn kans. De opdracht had ik zaterdagavond al gelezen en dus stuurde ik man zondagochtend uit bed om met de kinderen naar beneden te gaan. Ik draaide me nog even lekker om. Maar ordinair uitslapen zoals ik dat in mijn kinderloze tijdperk deed is er niet meer bij. Ik kan gewoon niet meer lang uitslapen.

Thee

Ik ben dol op thee. Een paar jaar geleden kreeg ik een mandje met allemaal theeproducten erin. Er zat een doosje met lemon/ginger thee in van een bepaald merk. Helaas kon ik het nergens vinden. Van de week zag ik dit doosje lemon/ginger thee, het was niet hetzelfde merk, maar ik wilde hem toch kopen. De thee was niet goedkoop, maar ach, soms moet je jezelf verwennen he. De thee was heerlijk verwarmend.

Nagels

Voor mijn werk moeten mijn nagels schoon en nagellakvrij zijn. Ik vind nagellak altijd wel leuk, maar omdat ik maandag en donderdag in de praktijk werk, vind ik dat vaak te kort en teveel gedoe. Maandagavond nam ik die tijd nu wel eens voor mezelf! Ik lakte mijn nagels.

Vriendin

We spreken (helaas) niet vaak met elkaar af terwijl we toch in de buurt wonen. We hebben allebei een druk gezin en zo gaat dat dan vaak. We spreken elkaar wel dagelijks gelukkig. Dinsdag spraken we samen af en hebben we even heerlijk ècht kunnen bijkletsen. Wat was dat fijn!!

Chocoladeletter

Ik heb een tijd zitten twijfelen om het wel/niet te doen. Hier kon je lezen dat ik vorige week chocoladeletter mallen kocht en chocolade maakte. Toch bestelde ik deze week de mallen en maakte ik chocoladeletters. Òòk voor mezelf! En wat was hij lekker!

Lovechock

Van Sinterklaas kreeg ik mijn lievelingschocolade. Een reep lovechock. De smaak was cherry/chili en die vind ik erg lekker. Ik stond mezelf toe om gewoon de hele reep in een avond op te eten. Normaal deel ik hem altijd wel met de kinderen. Nu at ik hem helemaal alleen op. Wat een verwennerij.

Dagboek

Voor de kinderen hou ik een dagboek bij. Al sinds de zwangerschap. Helaas zijn de dagboekjes nu niet meer bij dus ik heb er echt veel werk aan om het bij te krijgen. Ik kan er gewoon niet mee stoppen. Het is zo mooi om terug te lezen. Ik vind schrijven echt heerlijk. Het is zo’n goede uitlaatklep voor me! Ik heb deze week dus even lekker in hun dagboek gewerkt. 
Tot zover de opdracht van afgelopen week. Zeker in deze drukke week was het wat lastiger om echt tijd voor mezelf te vinden. Ik was nog zo druk met de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest. Ik hoop de komende weken wat meer rust te kunnen vinden, nu dat allemaal achter de rug is.

Persoonlijk geluk, de opdracht voor week drie

Voor de komende week is er niet echt een opdracht, maar meer een thema. Namelijk een week die in het teken staat van persoonlijk geluk en happiness. Een stukje dankbaarheid kan hier ook in naar voren komen. Voor iedereen is dit anders. Vandaar de vrijheid om er zelf een draai aan te geven; Wat is jouw persoonlijk geluk? Wat maakt jouw happy? Waar ben jij dankbaar voor? 
Best wel een pittige opdracht om dat goed onder woorden te brengen. Het antwoord op de vraag schoot natuurlijk meteen door mijn hoofd, maarja dat is zo kort. Ik hoop er deze week wat moois van te kunnen maken.

4 Reacties over “Week 2 #adventchallenge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: