Week 4 #adventchallenge

Dit verhaal gaat over de vierde adventweek. Advent is een Christelijke periode en begint 4 weken voor de kerst, altijd op een zondag. De advent is de voorbereidingstijd op het kerstfeest. Met kerst vieren we natuurlijk de geboorte van Jezus. Advent komt van het woord ‘adventus’ en dit betekent ‘komst’. Vorige week kon je op mijn blog al lezen dat ik mee ging doen met de adventschallenge. Vandaag lees je hoe ik de opdracht van afgelopen week heb ingevuld. Daarna zal ik de opdracht van komende week verklappen.

In week vier kregen we de laatste opdracht van deze challenge. Die dit keer in het teken staat van acts of generosity. Een mooie opdracht om deze challenge mee af te sluiten. De opdracht is heel simpel;

Iets goed doen voor een ander. Zonder dat je daar zelf beter van wordt.

Dat kan iets kleins zoals geld wisselen voor iemand die daarom vraagt. De deur open houden etc. Zolang je er zelf maar geen direct belang bij hebt dan het gevoel iets goeds gedaan te hebben. Lees je mee naar het resultaat van deze week?

Moeilijk

Ik moet eerlijk gezegd wel bekennen dat het lastig is om iets te doen zonder dat je er daadwerkelijk belang bij hebt. Als je iets aardigs doet voor een ander, krijg je daar toch ook meestal wel een goed gevoel van. Maar ik denk dat deze blog gewoon bedoelt is met kleine dingetjes, waarvan je niet letterlijk iets terug krijgt. Zoals ik in vorige blog al schreef zijn de laatste weken in het jaar érg druk voor mij, daarom heb ik me er niet uitgebreid mee bezig kunnen houden… Maar wel een paar leuke ertussen!

Winkel

In de winkel liet ik een dame vol. Ik was met de jongste boodschappen aan het doen en de dame had maar 1 artikel. Ik was mijn mandje nog helemaal aan het uitruimen. Ze was echt stom verbaasd dat ze voor mocht…. “Echt waar? Meen je dat echt?” Ja hoor ga maar voor. Ze vond het zó aardig. Ik vind het sowieso belangrijk om aardig te zijn voor andere mensen. Ik ben me er heel erg van bewust dat kinderen van de papa en mama kopiëren, zo kan je dus het beste gewenst gedrag doorgeven.

Kaart sturen

Een patiënte uit mijn praktijk blijkt uitzaaiingen in haar longen te hebben. Ik kan heel goed met haar overweg en dit deed me dus ook best wel wat. Voorlopig komt ze even niet meer omdat ze eerst het behandeltraject duidelijk wil krijgen. Ik heb haar een kaartje gestuurd om haar sterkte te wensen.

Vogel

We vonden een gewonde vogel in de steeg. Hij zat er heel zielig en kwam niet meer weg. Ik heb hem naar het vogelasiel gebracht zodat ze hem daar verder kunnen oplappen. Hopelijk maakt hij het inmiddels goed.

Dit was mijn vierde adventweek! Ik vond het leuk om mee te doen met deze challenge, ik ben me zeker meer bewust geworden van de onderwerpen en komende weken ga ik er ook zeker mee door! Ik wil mamaliefde bedanken voor de leuke opdrachten. Hopelijk is er volgend jaar weer zo’n leuke challenge!

2 Reacties over “Week 4 #adventchallenge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: