Weekboodschappen Shoplog Aldi en AH

Gister liet ik al weten dat ik veel met weekmenu’s werk. Het is goed voor je portemonnee en zo heb je ook minder kans om eten over datum weg te gooien. Het eerste menu wat ik daar liet zien is ons weekmenu van komende week. Ik maakte een boodschappenlijstje met alle producten die ik nodig had. Ik maak eigenlijk altijd een lijstje om te voorkomen dat ik spullen meeneem die ik toch niet nodig heb.

Normaal gesproken ga ik altijd naar de Albert Heijn. Ik ben daar heel tevreden over. Dit keer ging ik naar de Aldi en daarna naar de Albert Heijn. Ik dacht altijd dat Aldi en Lidl veel goedkoper waren dan Albert Heijn, maar dat valt tegenwoordig echt mee. Heel veel producten zijn namelijk nìet goedkoper dan Albert Heijn basic merk. Ook zijn de boodschappen die ik altijd koop suikervrij, dus soms nog wel een zoektocht! Ik deed dus heel selectief de boodschappen. Ik probeerde ècht mijn lijstje aan te houden maar dat lukte niet overal helemaal haha.

Eerst gingen we naar de Aldi. Ik had alleen F mee, de andere twee waren op school. Op bovenstaande foto kun je zien wat ik allemaal kocht. Een hele waslijst. Ik kocht:

– 12 flessen bronwater, op het moment niet nodig maar ik wilde ze meenemen voor het noodpakket
– 2 kg uien
– 4 kannen met 2 liter melk
– Griekse yoghurt
– champignons
– 4 potten pindakaas, zoveel stond er niet op mijn lijst, maar ik kom niet vaak bij Aldi en deze pindakaas is suikervrij. Scheelt 1,50 per pot met de suikervrije Calvé pindakaas
– natuurazijn
– 2 magere kwark
– 4 volle houdbare melk, handig voor voorraad, zo kan ik altijd boekweitpannenkoeken maken
– 2 trossen bananen
– biologische rijstwafel, stond niet op de lijst maar F begon te dreinen in de winkel, even wat te knabbelen
– tomaten
– kipfilets
– magere speklapjes
– kiwi gold
– varkensfilet lapjes
– avocado
– toiletpapier
– blok kaas
– 2 doosjes eieren, niet op de foto, stonden nog in de gang, haha
– koffiefilterzakjes
– snoeptomaatjes
– 2 roomkaas
– biologische volkorenpasta, niet op de lijst maar erg goedkoop voor biologisch en volkoren
– 2 volkoren broden

In totaal was ik 58,37 euro kwijt. Ok, daarvan was dan 3 euro statiegeld, ik had er een blok kaas bij en een kilo kipfilet… dat tikt allemaal best wel aan…

Daarna gingen we naar de Albert Heijn. Niet de AH waar ik normaal heen ga, maar in het winkelcentrum bij de Aldi. Daar kocht ik de rest van het lijstje. Die boodschappen waren bij de Aldi namelijk of niet te koop, of duurder, of niet suikervrij. Dit was mijn lijstje bij de AH:

– 2 kattenbakgrit
– 2 kattenvoer, extra gehaald, vind het fijn om op voorraad te hebben
– 4 havermout
– diksap, ik heb normaal van Covelt, maar die verkopen ze bij die AH niet..
– 2 nivea deo, nu niet nodig maar gebruikt mijn man altijd en waren 2=1, dan haal ik altijd
– 3 spekreepjes
– oregano
– 2 rozijnen
– diepvries sperziebonen
– kokosmelk
– 2 blikken tomatenblokjes
– italiaanse kruiden
– djahe
– grasroomboter, deze smeert beter dan “normale” roomboter
– 2 boekweitmeel
– 2 ontbijtspek
– zwarte olijven
– kaneel
– 5 tomatenpuree
– tijm
– appels
– geraspte kaas
– 2 netjes mandarijnen
– knäckebröd
– kilo rundergehakt
– 10 kg aardappelen
– 2 netten persinaasappels

Zoals je ziet dus ook wat extra dingetjes gehaald. Ik sta mezelf wel altijd toe om èchte aanbiedingen ook op voorraad te mogen kopen. Dit moeten dan wel producten zijn die we ook ècht altijd gebruiken. Mijn man vindt bijvoorbeeld de Nivea deo het fijnst. Dit is wel prijziger dan bijvoorbeeld een huismerk. Ik weet inmiddels dat Nivea regelmatig (bij meerdere winkels) te koop is met de 2=1 actie. Als er een actie is dan haal ik gewoon twee flesjes, ookal heeft man het niet nodig. Zo vervelend om mis te grijpen en er duur aan te moeten. Ook met het oog op zijn vaarperiodes is het fijn om genoeg voorraad te hebben, hij neemt dan natuurlijk extra veel mee.

Bij de Albert Heijn was ik 55,76 kwijt. Ik had een bonusvoordeel van 9,70, dus dat was weer mooi meegenomen (anders 65,46). Toch weer 114,13 kwijt aan de weekboodschappen. Ik vind het wel echt veel geld. Helaas kom ik toch regelmatig rond dit bedrag uit, soms wat meer, soms wat minder. En het gaat er ook echt bijna allemaal doorheen in een week tijd.

Wat dit keer trouwens opvalt is dat er erg weinig groente bij zit. Deze week eten we voornamelijk groenten die ik heb ingevroren. Deze had ik namelijk al eerder gehamsterd en in de vriezer gelegd! 😉

Doen jullie ook altijd boodschappen voor een week? Hebben jullie een boodschappenbudget en wat geven jullie doorgaans uit aan de weekboodschappen?

5 Reacties over “Weekboodschappen Shoplog Aldi en AH

  1. Wat leuk om te zien wat je zo in een week koopt. Zelf doe ik min of meer maandelijkse boodschappen met alle houdbare artikelen. Overige zoals melk, groenten en brood haal ik bij de lidl om de hoek.

    • Ja, ik wil ook weer terug naar maandboodschappen. Heb dat voor de zwangerschap van F gedaan, maar dat werd op een gegeven moment zoveel… Heb jij een boodschappen budget?

  2. Vraagje; ik zie dat je de blikjes tomatenpuree bij de AH hebt gekocht, zijn ze daar goedkoper dan bij de Aldi, waar ze per setje van zes verkocht worden?
    Ik heb het namelijk nooit nagekeken, maar ging er gewoon vanuit dat ze bij de Aldi goedkoper zouden zijn, vandaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: