Weekmenu

Als je gaat besparen is het handig om een weekmenu te maken. Het is natuurlijk niet alleen handig om te besparen, maar ook om het weggooien van voedsel te beperken. Weggooien van voedsel is zó zonde. Wij maken eigenlijk bijna altijd een weekmenu. Ik vind het fijn om van te voren duidelijk te hebben wat we gaan eten. Maar ook om zo compleet mogelijk met boodschappen thuis te komen. Je hoeft dan in principe niet meer tussendoor naar de winkel om nog een ingrediënt voor je avondeten te halen. Ik heb het ook wel een beetje uit huis gekregen, mijn moeder maakte vroeger ook vaak een weekmenu. Ik vond dat toen ook fijn omdat ik dan kon zien wat we wanneer aten.

Bij het maken van een weekmenu kijk ik in de vriezer en in de kasten wat we nog qua eten hebben. Welke producten kan ik nog gebruiken om een gerecht mee te maken?Aan de hand van het weekmenu maak ik dan het boodschappenlijstje. Dit vul ik dan aan met andere producten die we nog nodig hebben.

Voorheen bewaarde ik de weekmenu’s eigenlijk allemaal. Dit vond ik handig om dan inspiratie uit te halen. Helaas heb ik ze nu niet meer, wat ik soms wel jammer vind als ik weer inspiratieloos ben.
Ik hou me trouwens niet altijd strikt aan het weekmenu. Soms heb ik zin om wat anders te koken, dan wissel ik met de dagen op het weekmenu onderling. Ik hou wel altijd de gerechten van het weekmenu aan!
Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd, maken jullie ook een weekmenu? Vind je het handig?
Laat het me weten in de comments!

2 Reacties over “Weekmenu

  1. Hoi! Wat een leuke blog heb je, ik volg je sinds kort en lees met veel plezier.
    Wij hebben ook een weekmenu, dit is echt essentieel voor ons als we willen besparen. We verzanden anders te snel in makkelijk, duur en ongezond eten. Ik schrijf ze in mijn agenda en kan ze zo terug lezen.

  2. Dank je voor je lieve reactie! Vind ik heel erg leuk 🙂
    Goede tip om in de agenda te doen ja, ga ik ook doen, dank je. Sinds dit jaar voor het eerst weer eens een “papieren” agenda.

    Zonder menu ga je inderdaad snel voor makkelijk en duur inderdaad. Ik neem dan ook vaak meer luxe artikelen mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: