Weekoverzicht; Avondvierdaagse en Afzwemmen

Het is alweer eventjes geleden dat ik een weekoverzicht heb laten zien. Ik wil dat niet standaard doen, maar zo af en toe vind ik het wel leuk! Afgelopen week was hier best wel druk, kijk je mee?

We beginnen bij vorige week zondag (7 juni).

IMG_20150607_191413

Ik ontdekte dat mijn tomatenplant van de AH moestuintjes de eerste twee cherrytomaatjes heeft! Nog wel groen natuurlijk, maar ze zijn dus onderweg. De jongens kunnen niet wachten totdat ze ze kunnen plukken. Ze zijn er zo gek op! We hebben trouwens heel wat goede cherrytomaten planten van de AH overgehouden. Ze zijn echt sterk!

IMG_20150608_093832

Maandag zou mijn bestelling van Ikea komen. Ik kreeg als tijdvak door dat ze tussen 7.45 uur en 10.45 uur zouden komen. Voor mij een rottijd, want ik breng de kinderen ’s morgens natuurlijk naar school. Omdat mijn man niet thuis is, vroeg ik of mijn moeder hier even wilde zitten. Zo kon ik de kinderen gewoon rustig naar school brengen…

IMG_20150608_123018

Natuurlijk waren ze niet geweest toen ik weg was, maar ze waren er om 9.30 uur.. Er werden 4 Pax kasten met inrichting geleverd en 8 rieten manden. Het hele huis stond vol!

20150608_124646_resized

En dat werd niet beter toen ik begon met mijn missie speelgoedkast…. Net als half Nederland hebben wij de Expedit kast. Het is echt een ideale kast. Ik kocht hem inmiddels alweer ruim 5 jaar geleden… Al die tijd had ik er zwarte bakken in. Maar daar was ik nu wel een beetje op uitgekeken. Ik kocht dus de rieten manden. Ze zijn wel ietsje kleiner/smaller dan de zwarte. Maar ze staan een stuk lichter en daardoor oogt het ook wel wat netter. Ik heb al het speelgoed weer eens uitgezocht en geordend. Dat is dus ook weer netjes en voelt fijn.

20150608_152935_resized

Ik heb een nieuwe draagdoek gekocht. Eentje die ik al tijden op mijn lijstje heb staan. Een Little Frog! Mèt regenboog kleuren. Ik vind hem echt prachtig. En wat is dit een fijne, dikke doek. Hiermee kan ik nog wel rugdragen! De doek die ik heb is namelijk een zomerdoek en erg dun. Daarom snijdt hij heel snel als ik hem nu nog wil gebruiken met rugdragen.

IMG_20150608_191122

Maandagavond begon de avondvierdaagse. L en S liepen allebei mee, samen met oma. F en ik gingen natuurlijk aanmoedigen!

IMG_20150608_204607

Bij thuiskomst stond er voor de mannen natuurlijk een heerlijk voetenbadje klaar, mèt een beetje St-Jansolie erin, tegen spierpijn.

IMG_20150609_130319

Dinsdag maakte ik zelf een beginnetje met de kasten. Ik zette de kast van S helemaal in elkaar. Hij had al een grote, diepe Pax kast, maar deze wilde ik graag omwisselen voor twee dezelfde kasten, maar dan 25 cm minder diep. Voor kinderkleding hoeft de kast toch niet zo diep te zijn, maar de ruimte die het op het kamertje scheelt is wel extra fijn. De diepe kast gaat dan naar onze kamer. De eerste kast, met inrichting, deed ik dus dinsdag.

IMG_20150610_193928

Woensdag ging ik weer verder met de kasten. Ik zette er nog één voor S in elkaar, nog een kast voor F (hij had er ook al zo een) en nog een (diepe) kast voor bij ons op de kamer. Ik had een goede hulp aan S, die maar al te graag kwam helpen. Mijn moeder heeft ook nog even geholpen en vooral bezig gehouden met spullen uitpakken, aangeven en het opruimen van het karton en plastic…

20150610_150128_resized

Nog even het resultaat showen! Dit is dus de kast op S zijn kamer geworden. Ik ben zo blij met de ruimte die we in de diepte nu “kwijt” zijn. Ook wordt de breedte van de muur nu heel goed benut! Je zal misschien wel denken.. wat doet die vrouw daar op die plank…. Die komt dus bij mij uit de zaak vandaan. S heeft haar toegeëigend en meegenomen naar haar kamer. Het is nog de bedoeling dat ze via Marktplaats verkocht gaat worden. 😉

20150610_150147_resized

En ook qua ruimte gaan we er mega op vooruit! S heeft heel veel kleding en ik kan nu alles lekker ruim neerleggen, in plaats van alles opgepropt!

IMG_20150610_194254

De derde avond van de avondvierdaagse was het echt stralend mooi weer.  Het was best warm! Ik smeerde de kinderen voor vertrek ook nog even in. Het zonnetje was nog wel zo fel dat je erdoor kon verbranden.

IMG_20150610_194456

Samen met F heb ik natuurlijk weer gekeken. Onderweg bij de AH kochten we nog gauw twee mini emmertjes met bosbessen en een flesje water. Bij de auto waste ik de bosbessen nog even met het water en vervolgens gingen we langs de route staan. Oh wat vielen de bosbessen in de smaak! S vond het emmertje echt geweldig. Ik ben zo blij dat ik mijn kinderen nog echt heel blij kan maken met een fruitje!

IMG_20150610_232423

Via Instagram kocht ik van iemand twee kruidenrekjes over. Ik kocht zo’n kruidenrekje al eerder via Marktplaats. Ik zocht er nog twee en toevallig had deze dame er twee liggen. Ik schroefde ze bij mij in het keukenkastje en ik ben er echt zó blij mee! Ik kan nu eindelijk de meeste kruiden aan de deuren kwijt (36 stuks!).

20150611_084915_resized

Donderdagochtend keek ik even in mijn tomatenkasje. Ik had er van de week een courgetteplant in gezet en die doet het er echt supergoed in! De eerste courgette is zelfs al onderweg!

IMG_20150611_140020

Ik verzamelde al het oud papier in huis. Door de kasten en manden had ik echt ontzettend veel karton (en plastic) in huis. Ik werd er echt knettergek van. Overal waar ik kwam lag het….

IMG_20150611_140845

Mijn moeder zou vrijdag komen om te helpen met alles weg te brengen. Maar ik besloot alles in de auto doen en het meteen maar weg te brengen. Het was nog best een klus om alles in de auto te doen. Zoooooveel!

20150611_092529_resized

Ik reed naar de vuilstort en daar bracht ik al het karton heen. Wat een heerlijk gevoel om dat allemaal kwijt te zijn.

IMG_20150611_141209

Samen met F reed ik meteen maar door naar de supermarkt en deden we nog wat boodschappen. Op de terugweg naar de auto struikelde F over zijn eigen voetjes (denk ik) en ging hij languit. Zijn neusje en bovenlip helemaal geschaafd, zo sneu! Gelukkig waren alle tandjes nog heel.

IMG_20150611_141446

Thuis vond hij een flesje talkpoeder. Ik poeder de voeten van de jongens daarmee in voordat ze op weg gaan naar de avondvierdaagse. F heeft dit goed afgekeken en zat zijn eigen voetjes te poederen! Haha.

IMG_20150611_155912

Donderdag was ook de laatste lesdag van school deze week. Vrijdag hebben de kinderen namelijk vrij in verband met studiedag. S kreeg zijn portfolio alvast mee. En wat is het prachtig!!! Het is de bedoeling dat de kinderen zelf vragen beantwoorden, naast de antwoorden van de juf. Het mooiste compliment (van juf) wat er in staat is dat S sterk is in zichzelf zijn! Dat vind ik zó fijn om te horen. Verder staat er ook nog in dat juf hem vertrouwt. Deze mama is natuurlijk weer supertrots (ben ik altijd hoor, maar zulke opmerkingen doen mij nog even extra stralen ;)).

IMG_20150611_222845

Donderdagavond was de laatste avond van de avondvierdaagse. Voordat de intocht begon gaf ik de mannetjes als opsteker een zakje met een gesneden appeltje en een lief kaartje eraan!

IMG_20150611_223251

Om 19 uur begon de intocht. Zelf geef ik eigenlijk nooit snoep aan mijn kinderen. S had gezegd dat hij ook graag bloemen wilde. Mijn vader gaf hem een bos bloemen. Al het snoep dat hij kreeg mocht in zijn rugtas, maar het bosje bloemen wilde hij graag vasthouden. Hij heeft het de hele weg zelf gedragen!

20150612_172847_resized

Vrijdag hadden de mannen dus vrij van school. En wat was het heerlijk weer! We zetten het zwembad op (piratenboot),  het tentje en een speeltunneltje. Bovenstaande foto is om een beetje een idee te geven hoe zomers het bij ons in de tuin was ;). Maar een van de kinderen lag in het zwembad dus ik heb er maar even een blokje overheen gezet. ’s Avonds hebben we ook nog lekker op het gras gepicknickt met z’n allen. Heerlijk, wat een zomers gevoel. We kunnen niet wachten op de zomervakantie!!!

IMG_20150613_170756

Zaterdag was het zo ver! L mocht alweer afzwemmen voor zijn B-diploma. Hij was dit keer echt zenuwachtig. Nergens voor nodig want hij heeft het gewoon gehaald! Weer supertrots natuurlijk!

IMG_20150613_231001

Toen we thuiskwamen ontdekten we dat F op de muur, bank en plankje heeft zitten tekenen! Dat heeft hij waarschijnlijk heel snel in een onbewaakt moment gedaan…. Pfff wat een boef is het ook!

Al met al was het dus best een drukke week. Vooral het in de weer zijn met de avondvierdaagse vond ik best pittig. Op tijd eten, de lopers afzetten bij het beginpunt, rond normale etenstijd langs de route staan met F, op twee plekken, naar huis om F naar bed te brengen en de jongens opvangen en naar bed brengen. Die gingen stukken later dan normaal naar bed, dus mijn eigen me-time was ook nog maar beperkt in de avond. Maar al met al was wel een heerlijke week!

Wat hebben jullie deze week gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: