Weekoverzicht van week 49

Het is weer een paar dagen geleden dat ik een blogje schreef. Mijn laptop startte zondag in ene niet meer op. Niet erg handig! Ik gebruik hem namelijk ook nog dagelijks, ook voor mijn werk in de praktijk. Ik heb deze week de laptop van mijn man in gebruik genomen, maar deze werkt lang niet zo fijn als de mijne… en ik moet behoorlijk op de toetsen rammen. Daarbij was ik druk met het afmaken van de Sinterklaascadeaus. Ik had een en ander wat ik zelf aan het opknappen was, maar dat kost natuurlijk altijd meer werk. Om toch te laten zien wat ik deze week deed, heb ik voor jullie een foto log gemaakt. Kijk je mee?

Ik wilde dit jaar zelf een adventkalender maken. Ik werd geïnspireerd door de adventkalender van Wendy de Boer vorig jaar. Ik schrijf er nog een blog over om te vertellen wat ik er onder andere allemaal in stopte. Zondag begon de eerste advent. Maandag mochten de kinderen echter pas starten met het openen van de doosjes.

Zondag avond gingen we uiteten. Gewoon zomaar. We zijn bij de pizzaria geweest. Met de kinderen willen we het liefst naar een restaurant gaan wat heel kindvriendelijk is. We hebben heerlijk gegeten. F kon vanavond alleen niet echt stilzitten. Hij wilde telkens gaan staan in de kinderstoel (zat helaas geen tuigje in). Uiteindelijk nam ik hem bij me op schoot en heeft hij heerlijk mee gegeten. L en S vermaakten zich aan tafel supergoed met de stiftjes en mini kleurboekjes (Action) die we meenamen.

’s Avonds ging ik nog even gauw bij mijn vriendin langs. Ik had een cadeautje voor haar gemaakt en wat suikervrije boekweit speculaasjes. Dit omdat ik vond dat ze wel een opkikkertje kon gebruiken. Ik ben het snel even langs gaan brengen.

Dit zat er in het cadeautje. Een lijstje met een mooie tekst erop. In de lijst zitten lampjes, gaaf lijstje geworden he? Ik had me trouwens voorgenomen om dit jaar nog mijn vriendinnen te verrassen. Ik doe niet alles tegelijk, dus mocht je nog niets ontvangen hebben terwijl je het wel verwacht…. heb nog even geduld, haha.

 Ik verwende mezelf met een lekker theetje. Jaren geleden kreeg ik van iemand een doosje met thee met lemon ginger smaak. Ik vond het heerlijk, maar kon die thee van dat merk nergens kopen. Nu zag ik die thee, maar dan van een ander merk en ik kocht het. Ik kreeg deze week namelijk de opdracht om mezelf te verwennen.

Maandag heb ik de hele dag gewerkt en ging ik ’s avonds met zoon naar zwemles. Weinig bijzonders dus.
Dinsdagochtend begon al lekker. Om 10 over half 8 zaten de kinderen klaar om Kerst met Linus te gaan kijken en toen viel in ene de stroom uit. Nu is dat hier in huis niet heel gek (gebeurt regelmatig door overbelasting), maar ik had alleen de vaatwasser aan staan. Omdat het nog vroeg was, was alles donker. Ik ging naar de stoppenkast en wilde het knopje weer aandrukken. Maar die was niet uitgesprongen. Ik snapte er niks van. Draaide de stop eruit om te kijken maar ik kon daar verder niks mee. Wat raar. In ene kreeg ik toch een ingeving om naar buiten te kijken. Oh, daar was ook alles donker! De stroom in de buurt was dus uitgevallen. We staken wat kaarsjes aan, op de wc, in huis. Mooi moment om het kaarsje op onze advent ring dus aan te steken! Na een kleine 20 minuten ging de stroom weer aan. Door dit gedoe liepen we wat vertraging op en waren we dus ietsje te laat op school.

Dit leuke pietje knutselde S. Hij hangt op het bord in de gang. Ik heb altijd de tic om van alle knutselwerkjes ie ik tegenkom in school foto’s te maken. Dus ook van deze. Heb je het kraagje ook gezien die hij er op plakte?

Woensdag probeerde ik een rustige dag in te bouwen. F moet ik namelijk de laatste tijd steeds vaker wakker maken. ’s Morgens als we naar school moeten, ’s middags tijdens zijn middag slaapje omdat we zijn broers van school moeten halen (school is al om 14 uur uit) en soms ook nog als ik een afspraak heb. Ik vind het zo sneu! Hij moet echt meedraaien in het ritme van ons gezin en zich vaak schikken naar de agenda. Vandaag wilde ik zoveel mogelijk zijn ritme volgen. Ik was zo lekker met hem aan het keutelen dat hij eigenlijk ook nog eens de hele morgen in zijn pyama heeft gezeten. Heerlijk pyamadagje dus. Hij was zelf op de bank geklommen en zat in de catalogus van Ostheimer te lezen. Hij gebaarde nu ook het woordje “paard”! Deze mama natuurlijk trots!!!

’s Middags had ik de meterstanden opgenomen. Ik wil dat nu weer elke week gaan oppakken en het verbruik in de gaten houden. We wonen hier nu 9 maanden, dus een compleet beeld van het verbruik hebben we nog niet (de winter moet nog komen), maar zoals het er nu uit ziet gaat het echt de goede kant op. En dit huis is nog wel véél groter dan het huis dat we hadden. Aan het begin van de avond maakte ik het huis gezellig door kaarsjes aan te steken. Deze lantaarns staan in de gang. Ik vind de teksten zo leuk en die schijnen zo mooi door op het behang.

De jongens vonden vanmorgen een briefje in de adventkalender. Op het briefje stond een opdrachtje: “Ga in bad bij kaarslicht”. Eerst keken ze wel een beetje gek. Wat een gekke opdracht, ze konden zich er natuurlijk geen beeld bij vormen. Na het eten gingen ze gauw naar de badkamer. Ik zette overal kaarsjes neer. In totaal stak ik 22 waxinelichtjes aan.

Het licht ging uit. Het was donker in de badkamer en we hadden alleen licht van de kaarsjes. Oooooh wat vonden ze het toch gaaf! De oudste zei er nog bij: “Jij bent echt de allerliefste mama!”. Heerlijk toch, als ze zo tevreden kunnen zijn met zoiets kleins en simpels. 

Onze kindjes kunnen niet zo heel goed tegen chocolade. Ze worden er echt heel erg druk van. Ik heb er gewoon geen zin in om ze er dan mee vol te proppen. Ze zitten zichzelf (vooral de oudste) heel erg mee in de weg en lijken geen controle meer over zichzelf te hebben. Ik vind dat gewoon sneu. Voor mezelf ben ik ook steeds op zoek naar suikervrije vervangers. Ik kwam bij Voedzo een lekker recept tegen en ik speurde internet af naar chocolade letter vormen. Uiteindelijk kocht ik tweedehands mallen bij een bakkertje. De mallen zijn van hele goede kwaliteit.

Ik maakte op woensdagavond de chocolade zelf en goot het in de vormen. Na even in de koelkast kreeg ik echt supermooie letters. Wauw. Het waren èchte chocoladeletters. Ik pakte ze mooi in met folie en deed ze bij de schoenen. Vandaag mochten ze namelijk voor de allerlaatste keer hun schoentje zetten. 

Amerigo werd super goed verwend (het beestje zou haast misselijk worden van al die wortels). In de pakjes zaten dit keer cadeautjes die ik kocht bij de kringloopwinkel. Ik heb er afgelopen maanden vaak geneusd en ook echt leuke dingen gevonden. Ideaal hoor. Met drie kindjes is het allemaal al gauw best duur. De kinderen waren donderdag vroeg wakker. Toch wel een beetje zenuwachtig. En ze waren superblij met de chocoladeletter!!! Ze hadden dat ook echt gewenst afgelopen weken. Zo leuk dat ze nu dan ook een verantwoorde letter hebben gekregen. Hij moest natuurlijk meteen geproefd worden en hij werd goedgekeurd. Hij was super lekker!

Donderdag ging ik weer een dagje werken, het was een lange dag. Ik was blij dat ik naar huis kon. Ik was al drie dagen niet helemaal fit. Behoorlijk verkouden en last van mijn hoofd. Zo’n drukken gevoel achter mijn ogen. Ik heb (bijna) elke avond ook nog gewerkt aan de Sinterklaascadeaus. Vrijdag vierden we Sinterklaas. Aan het einde van de middag kwamen de opa’s en oma’s en mijn zus. Sint had de dvd van Sinterklaas gebracht dus we hebben eerst een minuut of twintig film gekeken. Daarna vertelde hij dat de pakjes op de slaapkamer lagen. Je begrijpt natuurlijk dat de kinderen naar boven sprintten. We hebben een hele gezellige avond gehad en de kinderen zijn goed verwend.

Weet je nog dat ik in de zomer een houten winkeltje scoorde op marktplaats?  Ik heb het afgelopen tijd helemaal opgeknapt. Voorzien van een aantal lagen witte verf. Ook beplakte ik de schapjes met nieuw plakfolie. Ik vond het best moeilijk om een passende kleur te vinden. Wit met hout motief was op. Ik vond deze grijze met een wit spikkeltje ook wel mooi, maar ik twijfelde. Nu het er op zit ben ik er heeeeel blij mee. Het maakt het helemaal af. Ook toont het heel rustig. Met de cameo maakte ik nog het woordje “Shop” voor er op.

Voor L was ik al een tijdje op zoek naar een tafel poppenkastje. Toen er eentje (redelijk) in de buurt op marktplaats kwam, twijfelde ik dus niet. Er werd 5 euro voor gevraagd. Inclusief popjes. Ik wilde dat er echt wel voor betalen, maar besloot eerst 4 euro te bieden. De dame ging akkoord! Mijn man haalde het op en wat was dit een goede vondst. En echt niet duur. Bij het poppenkastje zat ook een klein muziekdoosje met vier verschillende geluiden (waaronder applaus). 

Ik schuurde de bovenste plank van de poppenkast (hier stond een naam van een ander kindje op) en ik maakte met de cameo weer teksten voor erop. Supergaaf. De popjes had ik inmiddels gewassen en ik stopte ze in een A5 model doosje. 


De kinderen waren trouwens heel erg blij met de cadeaus. En papa en mama dus ook. F kreeg deze bakjes en poppetjes van Grimms. Dat had je hier al kunnen zien. Dit was in een notendop mijn week. Goed gevuld dus. Ik wilde in eerste instantie de kerstboom dit weekend gaan opzetten. Maar we stellen het nog even uit. Sinterklaas is nu het land uit, de spullen zijn naar zolder. Nu eerst even niks. Rust.

2 Reacties over “Weekoverzicht van week 49

    • Ze spelen er zelf mee! Ik moet de shows bekijken 😉
      De oudste wordt in maart 7. Juf vertelde tijdens het oudergesprek in oktober dat hij zo graag met de poppenkast speelt en verhalen bedenkt. Dat was dus de inspiratie om zo’n ding voor hem te zoeken!

      We liggen in een deuk om zijn shows. Wat een humor heeft hij, geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: