Weekoverzicht

Het is alweer even geleden dat ik een (persoonlijke) blog heb geschreven. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de foto’s van deze blog al de hele week klaar staan, maar dat ik er telkens niet aan toe ben gekomen om er een verhaal bij te schrijven. Ik heb maar weinig tijd echt voor mijzelf en de avonden ben ik nog steeds erg moe. Ik val geregeld in slaap op de bank of bij F in het peuterbedje hahaha. Vandaag wil ik jullie een kijkje geven in ons leven. Dit overzicht is van 2-3 weken geleden.

IMG_20160306_075124

Op zondag was onze oudste zoon jarig. Hij werd 8 jaar! Ik blijf die verjaardagen bijzonder vinden hoor. Telkens ga je toch even terug naar de dag van de geboorte. Het zal wel een emo moeder ding zijn. 馃槈 Voor mijn zoon had ik de verjaardagsring van Grimms neergezet. Op de Ouders Natuurlijk Beurs in november kocht ik de ringstekers acht en de paddenstoel. Ik vind het z贸 sfeervol om de ring ’s morgens vroeg al te gebruiken, bij het uitpakken van de cadeaus.

20160305_210403

Als bij ons een van de kinderen jarig is, kopen we ook altijd een kleinigheidje voor de twee andere kinderen. Het hoeft niet duur te zijn, maar gewoon iets zodat ze ook wat kunnen uitpakken. Ze zijn tenslotte 贸贸k een klein beetje jarig! Ik kocht deze leuke tasjes bij de Action. Ik vond ze zo schattig. Het grote tasje was natuurlijk gevuld voor de jarige job.

20160306_103201 (2)

Eigenlijk maak ik altijd elke kinderverjaardag zelf een verjaardagstaart, naar wens van de jarige. L wilde graag een Minecraft taart. Maar eerlijk gezegd had ik niet echt veel tijd over om ook nog een taart zelf te maken. Met papa van huis kom ik rond een verjaardag met voorbereidingen wel handen te kort. En om het voor mezelf enigszins rustig te houden besloot ik om een taart te bestellen. L begreep het gelukkig. Eigenlijk wilde ik een taart van Hema, die zijn lekker! Maar ik was net 45 min te laat met bestellen…. Ik bestelde er een bij de Multivlaai. Die zag er ook leuk uit hoor.

20160306_200916

Maandag zou L gaan trakteren. Hij wilde graag de welbekende drollen trakteren. Eerder in de week had ik al een test gemaakt en deze werden goedgekeurd door de jongens. Zondagavond bakte ik 21 drollen voor de klas.

Zo grappig hoe je met deeg echt lijkende drollen kan kneden! Ik had oogjes van Wilton erbij besteld. Alleen de voorbereidingen waren al hilarisch!

20160307_104227

Maandagochtend deed ik wat boodschapjes. Het “verantwoorde” schap in de supermarkt was vernieuwd. Ik kwam deze leuke zakjes groente en fruit tegen. Ik nam drie zakjes mee om te testen, deze komen binnenkort nog op mijn blog voorbij.

20160307_131904

Jippie! Vandaag begon de moestuintjes actie en scoorde ik onze eerste twee moestuintjes! Een daarvan was broccoli, deze had ik vorig jaar ook voor het eerst.

Na schooltijd wilde mijn zoon naar de Bart Smit. Hij had voor zijn verjaardag geld en cadeaubonnen gekregen en wilde deze graag spenderen. Ik vond het prima, het is zijn geld. Gelukkig koos hij geen prullen, maar meteen ook een groot cadeau. Lego Dimensions voor de playstation 3. Een spelbasis waarop je speciale Legopoppetjes zet, en vervolgens het spel kunt spelen. Vorig jaar net voor Lego World in de jaarbeurs had hij deze al gezien, maarja het is echt te duur om zomaar te kopen. Wel viel het even tegen dat hij de basis eerst helemaal nog in elkaar moest bouwen en dus niet meteen kon beginnen met spelen.

IMG_20160307_154459

Maandag is hier altijd wel hectisch. Maandag is namelijk ook zwemles dag. Mijn zoon zit op een tijdstip net voor het eten. Na schooltijd krijgt hij dus altijd nog even wat te eten zodat hij niet met lege maag hoeft te zwemmen. Over het algemeen kies ik voor gezonde dingen. Maar na de verjaardag was er nog een heel stuk puddingvlaai over. Ik sneed er kleine stukjes vanaf en zo konden de jongens, naast wat gezonde dingetjes, ook een mini puntje taarten snoepen. Lekker!

In de uitverkoopbak bij Albert Heijn vond ik deze vormpjes van Zoku. Ze waren al afgeprijsd, maar ook nog eens met 50% korting. Voor deze 6 vissen vormpjes betaalde ik dus maar 4,99! Echt een koopje. Bij AH nam ik ook basis voor smoothie mee. Voor een keertje wel lekker makkelijk. Ze waren lekker. De smoothie met mango gebruikte ik trouwens ook om de ijslolly vormen mee te vullen. Binnenkort lekker smoothie ijs!

20160310_113256

Donderdag ging ik met F, toen de twee oudsten op school zaten, naar de dierenarts. Bij onze katten had ik vlooien gevonden en zo nu en dan zag ik ze in huis ook wegspringen. Z贸 vies. En dat terwijl ik regelmatig druppel met vlooiendruppels van een heel goed merk. Een van onze katten is allergisch voor vlooien en daarom druppelen we echt met regelmaat. Na overleg met de dierenarts hebben we nu andere druppels en omgevingspray. Ik moest 48 euro betalen…. ben je even binnen! Binnenkort maar even een dagje zoeken om de omgevingsspray te gebruiken, wat dat is nog een lekker klusje. Het moet namelijk op een bepaalde manier volgens de dierenarts.

20160310_134616

Ik vond een deel van onze GreenPaxx siliconen rietjes in de konijnenkooi…. F gooit zo nu en dan wel eens wat door de tralies heen, sokken bijvoorbeeld. Maar nu ook dus dit rietje… het is helemaal kapot geknabbeld. Toen ik aan F vroeg wie het had gedaan zei hij: “Konijntjes stout he”, maar ik doelde natuurlijk op wie het door de kooi had geworpen. 馃槈

20160310_194742

We kregen een aantal zakken met kleding en laarzen. Deze zijn van twee neefjes geweest. Superleuk! De spullen zijn nu geschikt voor mijn middelste, maar de jongste kan het uiteindelijk ook weer dragen. Er zaten ook een aantal paar laarzen bij. Daar kun je echt nooit genoeg van hebben met buitenspeel kinderen! Laarzen gaan er hier trouwens echt doorheen. Ik deed ze in een sopje om ze schoon te maken (er zat wat modder op) maar dat ging me niet snel genoeg. Ik heb de laarzen gewassen in de wasmachine! Wist je dat dat kon? Ik deed ze op het korte programma (45 minuten) op 30 graden. Ze kwamen er echt heel erg schoon uit! Zo kan ik ze ook nog even op zolder bewaren.

20160312_143224

Zaterdag gingen we spontaan naar de klimduin toe in Schoorl. Het was zulk mooi weer en ik wilde er eigenlijk wel op uit. We gingen samen met een vriendje van L en zijn mama en zusje. Hun papa zit ook bij de marine en was toevallig op het moment ook weg. Leuk om dan zulke dingen samen te ondernemen!

20160312_180920

Het vriendje kwam na afloop nog even bij ons spelen en de mannen vroegen of hij mocht blijven eten. Ik had er niet echt op gerekend, maar ik besloot pizza te maken. Dus hij mocht blijven eten. Ik ben dol op plaat pizza! Het pizzadeeg maak ik zelf met speltmeel. Het recept voor de bodem vind je trouwens hier. Het is genoeg voor een heel bakblik.

20160313_120356

Bij thuiskomst uit Schoorl lag deze kaart op de mat! Deze is van mijn man, van zijn havenbezoek in Aruba. Heerlijk altijd om weer wat van hem te zien.

20160313_143331

Een dag later vond ik mijn zoontje echt verdacht stil…. Hij was een beetje in klierbui die dacht, dus ik ging toch maar even kijken. Hij heeft zijn boerderij met (grotendeels) grijs potlood bewerkt!!!!! Ook is er een leertje gesneuveld, maar dit is snel te herstellen (ik heb reserve leertjes liggen). Oh oh oh wat baalde ik ervan!!!!! Deze boerderij maakte ik vorig jaar helemaal zelf voor zijn verjaardag. Er zitten echt h茅茅l wat uurtjes werk in….. Ik ben bang dat ik alles weer moet schuren om het weer een beetje op te knappen, iemand een idee??

IMG_20160309_214207

Sinds een aantal weken hebben we natuurlijk konijntjes. Het is wel even wennen om nu 贸贸k nog voor twee konijnen te zorgen. Ze moeten natuurlijk elke dag wel een tijdje uit hun hok. Mijn middelste zoon helpt er graag bij, hij is natuurlijk vooral de reden dat we de konijntjes in huis genomen hebben. Hij maakte, zoals hij het zelf noemt, een lekkere salade voor Pieter en Benjamin. Ze kwamen ook lekker bij hem zitten om te eten. Lief!

Dit was globaal een overzicht van onze week. Volg je mij trouwens al op Instagram (@kaboutertuin)? Daar probeer ik dagelijks foto’s te plaatsen van wat mij bezig houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: