Weer een dagje uit mijn leven

Vandaag wil ik jullie weer een kijkje geven in mijn leven. Dit deed ik hier en hier al eerder. Ik vind het zelf altijd leuk om persoonlijke verhalen te lezen en dagelijkse foto’s te zien van andere bloggers. Deze foto’s zijn afgelopen dinsdag gemaakt. Toen had ik een vrije dag en was heerlijk thuis met F.

20150310_072015

We waren vanmorgen rond kwart over 6 op. Mijn man gaat er om 6 uur altijd uit en de kinderen zijn ook vaak vroeg wakker. Het ligt een beetje aan onze nacht of ik er ook al uit ga of nog even blijf liggen. We hadden een goede nacht gehad dus ik ging er om kwart over 6 uit. Ik maakte voor iedereen ontbijt; havermoutpap met kaneel en rozijnen.

20150310_072037

Daarna nam ik een douche. Ik douche iedere ochtend, ik vind dat heerlijk om mijn dag te starten. Zonder douche voel ik me niet fris en fruitig. Fris in de zin van lekker wakker.

20150310_124455

Het is niet de allermooiste foto, maar ik maak ook nog een ovenschotel met een restje andijvie erin. Groente weggooien vind ik echt zonde. Samen met wat champignons, spekjes, geklutste eieren en kaas maak ik er nu een heerlijk en voedzaam hapje van. Mijn man neemt een bakje mee naar zijn werk.

20150310_074824

Nadat ik mezelf had aangekleed en verzorgd maakte ik de lunchbakjes voor de mannen klaar. Op school hebben ze een continu rooster dus dat houdt in dat ze dagelijks ieder twee bakjes en twee bekers meekrijgen. Ze eten hun lunch dus op school. Ik maak altijd gevarieerde bakjes met eten klaar.

20150310_081504

Om 8.10 uur gaan we altijd richting school. We gaan altijd lopend. De school is aardig dichtbij, ongeveer 5 minuten lopen.

20150310_083313

Sinds ik de Wompat heb, gaat F altijd op de rug mee naar school. Wat een gemak om hem daar in te krijgen. Vanmorgen dus ook weer. Hij vindt het echt heerlijk hoor. Soms is hij heel rustig en legt hij zijn koppie tegen mijn rug aan. Andere momenten is hij op en top vrolijk en dan zit hij echt te hupsen op mijn rug.

20150310_094937

Het was echt een prachtige dag! Een stralend blauwe lucht met een heerlijk zonnetje. Ik besloot een rondje te gaan fietsen met F. Dat kan nu, sinds ik laatst zelf mijn band heb geplakt. F vindt de fiets echt super. Vooral het belletje wat op mijn stuur zit, haha. Klingelingeling.

20150310_094339

We reden door het park en ik stopte bij de eendenvijver. Helaas had ik geen oud brood meer, wat we aan de eendjes konden geven. Volgende keer beter. F vond de eendjes ook heel leuk. Hij ging op het hekje staan om ze beter te kunnen zien.

20150310_095343

We fietsen nog een stuk verder en kwamen bij de paarden. F kan het woord “paard” gebaren.

20150310_095352

Heerlijk vindt hij het om te kijken. We maken het rondje af en fietsen naar oma voor een bakkie. Dat doen we eigenlijk nooit dus ze is erg verrast. Daarna gaan we weer naar huis. Voor F is het nu echt tijd om te gaan slapen want we moeten straks op tijd zijn broers weer halen.

20150310_124444

Als Fop bed ligt waag ik me verder op het huishouden.. De keuken wordt helemaal opgeruimd, aanrecht schoon en vaatwasser aan. Dat geeft al een heel ander uitzicht.

20150310_125227

De wasmachine zet ik aan. Pffff ik blijf maar veel was houden! Het is wel weer fijner dat het weer nu echt steeds mooier wordt. Dan kan de was gewoon lekker buiten aan de lijn.

20150310_130249

Als ik in de tuin bezig ga ontdek ik dit avocado boompje. Het is dus toch uitgekomen! Gister schreef ik al een blog over hoe ik dit avocado boompje kweekte.

20150310_125244Ā  20150310_131420

In de tuin ging ik verder met project zandbak. F krijgt er nu een leuke leeftijd voor. De zandbak stond achter in de tuin, onder onze bomen, mijn ervaring is trouwens ook dat de blauwe schelp niet zo goed waterdicht is… Hij stond dus weer vol met water. Na een hele winter stilstaand water erin gehad te hebben gehad vind ik het wel fris om het zand dat er in zit te vervangen en hem goed schoon te maken.

20150311_094335 20150311_094707

Dat deed ik dus. Het water en het oude zand ging er uit. De schelp werd grondig schoongemaakt en daarna ging er nieuw zand in. Het ziet er toch weer heerlijk fris uit? F vond het geweldig trouwens en ging meteen met zijn handjes er door heen. Wat ik erg leuk vind is dat L deze zandbak voor zijn eerste verjaardag kreeg… 6 jaar geleden dus!

20150310_154622

Om 14 uur haal ik de jongens uit school. Ik had beloofd om met ze naar de speelgoed winkel te gaan. L wilde graag zijn twee cadeaukaarten uitgeven en had eventueel wat spaargeld om bij te leggen. Hij wilde namelijk een grote set van de Lego moeraspolitie kopen. S wilde ook graag wat van zijn spaarcentjes uitzoeken bij de speelgoedwinkel. Prima hoor.

20150310_160647

S was er al snel over uit. Hij had op tv iets gezien over ijsjes, maar ik kreeg niet duidelijk wat hij bedoelde. In de winkel zag hij het al snel staan! Een ijsmachine van Playdoh! Hij kreeg er ook nog een set met 4 grote potten Playdoh gratis bij, twv 5,99. Kind helemaal blij dus. Ik heb hem de hele middag niet meer gehoord! S vindt kleien heerlijk.

Voor L was het moeilijk. De set die hij wilde, verkopen ze bij Bart Smit dus niet… De bonnen die hij had waren echter wel van Bart Smit dus we zaten wel aan een winkel vast. Uiteindelijk koos hij wat anders. Een set van Lego the Movie en een computerspelletje van Minecraft. Hij installeerde het spel op de spelcomputer (dat duurde echt lang!) en ondertussen bouwde hij op zijn kamertje de Lego set in elkaar.

20150310_173434

Als avondeten maakte ik deze heerlijke pastasalade. Het is natuurlijk nog geen hoogzomer, maar ook halfwarm vind ik de salade heerlijk. Net zoals de rest van mijn gezin. Ik had er gewoon trek in!

Afbeelding 018

Na het eten maakte ik nog wat flessen wasmiddel. S wil me altijd graag overal mee helpen, ik vind dat zo schattig. Zo raspte hij wat zeep voor me. Ook het scheppen van de geraspte zeep vindt in een bakje op de weegschaal doet hij graag. Handig hoor, zo’n hulpje!

Afbeelding 023

Ik bracht F en S naar bed. Mijn man deed L. We zijn erachter dat hun interesse qua verhaaltje heel verschillend is. S luistert dan vaak niet naar wat er wordt voorgelezen, dat is ook niet helemaal de bedoeling. Nu brengen we ze apart naar bed en krijgt S een eigen verhaaltje. Heel aandachtig luistert hij dan wel. Op het moment lezen we elke dag een verhaaltje uit het Buurman en Buurman voorleesboek. Groot fan is hij.

Nadat de kinderen op bed liggen duik ik eerst lekker op de bank met een kop thee. Heerlijk even niets doen! Daarna blog ik nog wat en kijk tv.

Eigenlijk was dit een heel gewoon en simpel dagje. Gewoon dus een willekeurige dag uit mijn leven.

Mogen jouw kinderen hun eigen spaarcentjes opmaken aan speelgoed? Verschoon jij ook jaarlijks het zand in de zandbak? Wat doe jij als de kinderen op bed liggen? Vertel het me in de comments!

2 Reacties over “Weer een dagje uit mijn leven

  1. Bedankt voor het delen van deze blog! Ikzelf werk bij een kinderdagverblijf in Amsterdam West, en vind het altijd leuk om te lezen over het gezinsleven buiten de opvang šŸ™‚ Misschien moeten wij ook maar weer eens onze zandbak schoonmaken, is natuurlijk heel belangrijk als kinderopvang. Heb nog vele fijne dagen, en deel ze af en toe met ons šŸ™‚

    Liefs,
    Lara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: