Wichtelpfad in Feldberg (Kabouterpad)

Begin oktober waren wij met ons gezinnetje op vakantie met de camper. Toen we eenmaal op de  terugweg gingen, gingen we naar Zuid-Duitsland. Op de camping in Freiburg zagen we een foldertje hangen van het “Wichtelpfad” in Feldberg. We zagen er kaboutertjes op staan en het leek ons meteen helemaal leuk voor de kinderen. Bij de receptie van de camping vroegen we of het pad nog geopend was en we planden het voor een dag later. We moesten wel eventjes een stuk in de camper, maar dat gaf niet. In Feldberg was het trouwens hartstikke toeristisch.
 

Het pad is gratis te belopen. Het is een pad van ongeveer 1,8 km lang, dat zijn ongeveer 2400 kinderstapjes! Het pad is niet geschikt voor kinderwagens. De paden zijn te smal en niet egaal. Bij de balie van “Haus der Natur” kan je kostenloos een rugdrager lenen, voor kinderen die de afstand nog niet kunnen lopen. Bij de start van het pad hangen boekjes met vertalingen. Het verhaal hangt er ook in het Nederlands! (Duitse borden zijn er gewoon langs de route). Dat maakt het een stuk makkelijker om het verhaal te volgen.

Het verhaal gaat over postbode Ferdinand, die een brief heeft voor Anton Auerhahn. Maar hij kan deze vogel nergens vinden. Ferdinand neemt de bezoekers mee op pad om Anton te vinden. Er zit een heel verhaal om heen. Om de zoveel meter wordt het verhaal uitgebeeld met mooie beelden en een heel tafereeltje. Bij elk “tafereeltje” is ook een bladzijde met verhaal. Kijk je mee naar de foto’s van onze tocht?

Nog 80 stapjes tot de Bosbessen

Het verhaal in het Duits, de Nederlandse versie hadden we op papier

Een kabouterhuisje waar de kinderen in kunnen

Bij de apotheek

Vragen aan Violetta waar Anton is

Kabouterstoeltjes in de speeltuin

Kijk! Daar is Anton!

Het verhaal eindigt in de speeltuin. Wij vonden de route geweldig en zijn echt 2,5 uur bezig geweest. De natuur van het Schwarzwald is ook echt prachtig. Ook de kinderen vonden de route heel leuk en hebben serieus mee gezocht en uitgekeken naar Anton. Ze waren echt onder de indruk van de kabouters. 

We hebben een hele leuke dag gehad en als we in de buurt zijn gaan we de route zeker nog eens lopen. Voor meer informatie kan je kijken op de website van het Wichtelpfad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: