Wie is de koning?

Gister was dus het Driekoningenfeest. Deze week heb je er al een en ander over kunnen lezen. Ik vertelde hier wat achtergrond informatie over de drie koningen. Ik deelde een recept van een suikervrije tulband met jullie en ik liet een DIY zien van een mooi transparantje.

Gister was een bedrijvig dagje in huis. Ik had boodschappen gedaan en ingeruimd. Verder lekker wat huishouden terwijl F op bed ligt. Het was mijn eerste dag na de vakantie “alleen” thuis (met F dan). Mijn man heeft bijna 4 weken vakantie gehad en dan vind ik het ook wel weer even lekker om weer mijn eigen ritme te vinden. Net voordat ik de jongens van school ging halen maakte ik nog het beslag voor de tulband. Stiekem even van het beslag geproefd en mmmmm wat was dat lekker! Toen we thuis waren verwarmde ik de over voor op 175 graden. Even later ging de tulband erin. Toen ik ging kijken hoe het er voor stond zag ik dat mijn tulband was aangebrand…. hoe kan dat nou???? Ik keek even naar de temperatuur en die stond inmiddels op 250 graden. Op z’n hoogst… ik vermoed dat F er stiekem een draai aan heeft gegeven (ik stond ook gewoon in de keuken…) Pffff zonde en wat baalde ik!!!

We besloten om de tulband toch maar gewoon op te eten en de donkere stukken er gewoon af te snijden. Dat ging gelukkig prima. Traditioneel hoort er een boon in. Maar omdat F zo’n boon gewoon zou doorslikken deed ik er gewoon een vijg doorheen. En raad eens wie die vijg had????
Juist!!! IKKE!!!! Ik was gister dus de koninging!

Ik was dus de baas in huis! Ik heb met de oudste twee lekker een spelletje gedaan, die ik had uitgekozen. Levensweg! Dat was echt lang geleden zeg. Ik weet nog dat ik dat vroeger altijd speelde bij een vriendinnetje en dat ik het geweldig vond. Mijn kindjes vonden het dus ook helemaal geweldig. Ik geloof dat we straks weer levensweg gaan spelen uit school vandaan! Leuk leuk, ik heb er al zin in!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: