Wompat drager

Ik ben echt een groot fan van het dragen van je kinderen. Heerlijk vind ik het, zo’n hummeltje tegen je aan. Daarbij heb je vaak ook je handig nog vrij om even wat andere klusjes te doen of voor je andere kinderen.

Rugdragen

F wordt nu toch wel erg groot voor op mijn buik. Ik heb vorig jaar een draagconsult gehad om hem op mijn rug te dragen, dat lukt op zich ook wel goed hoor, maar ik heb daar vrij veel tijd voor nodig om hem goed op mijn rug te krijgen. Niet echt handig om dat in de ochtendspits voor elkaar te krijgen. Het liefst draag ik F ’s ochtends wel als we naar school gaan. S zit beneden in een klasje, L zit boven. Maar ’s ochtends mogen er geen kinderwagens naar boven in verband met opstopping. Ik kan F dan wel uit de wagen halen, maar het is zó onhandig en als we naar huis gaan is het drama om hem er terug in te krijgen.

Voorgevormde drager

Ik keek ondertussen naar voorgevormde dragers. Er is echt veel keuze op de markt. Wel is het natuurlijk belangrijk dat het een ergonomische drager is. Ergonomisch houdt in dat je kindje in de anatomisch juiste houding zit; beentjes opgetrokken, ruggetje bol en de knietjes hoger dan het kontje (M-houding of kikkerhouding). Ook zijn er vele verschillende prijzen. De meeste ergonomische dragers beginnen vanaf zo’n 100 euro. Ik ben, door de prachtige kleuren, helemaal verliefd op draagdoeken. De meeste dragers vind ik daarom niet zo mooi. Er zijn een aantal merken die van bestaande draagdoeken dus dragers maken. Daar is de prijs dan ook wel weer naar….

Wompat

Zo werd ik dus helemaal verliefd op de Wompat van het merk Wear a Baby. Ik heb echt een hele tijd getwijfeld om er wel of niet een aan te schaffen. Toen ik dan eindelijk besloot om er een te kopen, twijfelde ik ook weer gigantisch over de kleur. Het is echt een dure aanschaf, dus je wilt ook dan de mooiste hebben.

primavera-256x363 Wompat_POLY_ER_bluecord-256x363 Rainforest_HC-256x363 forest_berries-256x363

Bovenstaande foto’s zijn een aantal verschillende modellen en maten van de Wompat. Er zijn drie verschillende maten; de baby, de toddler en de pre-school. In principe zou F nu, qua kledingmaat prima in de baby passen. Toch besloot ik om een toddler te nemen, zodat we er heel lang nog plezier van hebben (tot 3 jaar ongeveer).

10903569_775903205830768_2079192129_n 1515691_615560438589743_1231900927_n

Inmiddels heb ik hem al een week of twee in bezit. En ik moet zeggen, we hebben hem bijna iedere dag gebruikt! Sowieso met naar school brengen steeds, maar ook voor een boodschapje in de stad vind ik het handig. De winkelpaden van bijvoorbeeld de Kruidvat zijn vreselijk smal. Ook binnenshuis gebruik ik de Wompat. Even opruimen op zolder gaat een stuk makkelijker als hij op mijn rug zit, ipv dat ik hem rond laat lopen. Hij heeft een keer geweigerd om een middagtukje te doen. Hij werd echt zo mopperig/chagerijnig dat ik hem maar op mijn rug deed. Hij gaf zich toen wel over…. Heerlijk! Ja. Wij zijn om. Ik heb er spijt van dat ik de Wompat niet eerder heb gekocht haha!

Dit filmpje laat nog even zien hoe makkelijk het is om je kindje in een voorgevormde drager op je rug te krijgen. Ik doe het nu wel ietsje anders, maar het principe is wel hetzelfde!

2 Reacties over “Wompat drager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: