Wonky appels

Ken jij ze al? De Wonky appels? De Albert Heijn verkoopt ze nu sinds een paar weekjes. Wonky appels zijn appels die normaal gesproken net aan de consument verkocht worden. Ze zijn wat kleiner, kunnen plekjes hebben of hagelschade. Kortom; het zijn geen perfecte appels. Daar is de prijs dan naar. Een zak bevat ongeveer een kilo en kosten een euro.

20150113_092152

Wij kopen ze nu al een paar weken, maar ik vind er echt niks mis mee hoor. Het zijn gewone lekkere Elstar appeltjes. Op de verpakking staat dat ze prima geschikt zijn voor appeltaart, moes of sap. Wij eten ze ook gewoon uit het vuistje.

20150113_092209

Zo fijn om wat te kunnen doen tegen voedselverspilling! Er wordt altijd zoveel weg gegooid en in dit geval vind ik het echt nutteloos. Het schijnt trouwens dat 5-10% van ons voedsel wordt weggegooid omdat het er gek of anders uit ziet! Zó zonde. Van mij mag er wel meer van dit soort Kromkommer voedsel op de markt komen.

20150113_092237

Wat ook lekker is om er mee te maken is appelkruimel! Wij maken het geregeld. Het is zó makkelijk en zó lekker. Heerlijk met een klodder suikervrije slagroom erop mmmm. Ik doe dat ook regelmatig met appeltjes die ècht niet meer zo mooi zijn (bruine vlekjes of gevallen oid).

Heb jij deze appeltjes al gespot in de winkel? Of ben je van plan ze te gaan kopen? Heeft iemand deze (of andere Kromkommer groente/fruit) misschien bij een andere winkel gezien? Ik hoor het graag!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: