Wratten bij kinderen

Een tijdje geleden hielp ik mijn zoon met zijn sportschoen. Ik had er veterclipjes in gezet maar hij kreeg ze nu niet meer aan. Ik hielp hem en in ene moest hij huilen. Ik snapte niet waarom, en hij liet me zien dat hij pijn had aan zijn wrat op zijn voet. Ik wist wel dat hij twee wratjes had, maar niet dat hij er ook daadwerkelijk last van had (wratjes gaan doorgaans vanzelf weer weg). Hij had er eentje op zijn kleine teen en eentje onder zijn hak. Daar had hij nu last van. Ik had zo met hem te doen en aan het einde van de middag toen mijn man thuis was, ging ik meteen naar de stad om een goedje te zoeken tegen wratten.

Zelf had ik toen klein was ook altijd last van wratjes en we hebben wel eens tinctuur gebruikt, maar dat werkte eigenlijk allemaal niet. Ik liet me bij de drogist informeren over de verschillende middeltjes. Zelf ben ik werkzaam in de huidzorg, dus van de huid zelf weet ik veel af. Ze raadde me twee middeltjes aan. Een tinctuur voor 7 euro en WratX van 20 euro. De dame dacht dat ik het beste voor de tinctuur kon gaan. Maar ik nam de WratX.

WratX

WratX is een middel tegen wratten op basis van mierenzuur. Mierenzuur zorgt ervoor dat de wrat, inclusief de wortels, indroogt en daarna door het lichaam wordt afgestoten. Het geneest zonder littekens. In het doosje zit een flesje met oplossing en een aantal wattenstaafjes. Ik ben heel blij dat er wattenstaafjes bij het potje zitten, want dat is hygiënisch. Je gebruikt een staafje en daarna gooi je het weg en pak je een nieuwe. Wat mij vooral aantrok aan dit product is dat je het maar 1x per week hoeft aan te stippen. Wel moet je natuurlijk enkele weken achter elkaar het product gebruiken. Het is geschikt voor kinderen ouder dan vier jaar. Onder de vier jaar mag je het ook wel gebruiken, maar dan wel met toestemming van de huisarts.

De behandeling

Op 28 oktober haalde ik dus WratX en zijn begonnen met behandelen. Ik maakte eerst nog wat foto’s van de wratjes (jaja, dat is weer mijn medische achtergrond) en daarna zijn we begonnen met aanstippen. De foto’s die ik nu hier laat zien zijn alleen van het wratje op de teen. Het aanstippen is pijnloos. Na de behandeling mag er gewoon alweer gedoucht worden etc. Voor mijn gevoel klopt dat niet helemaal. Ik trok hem sokken aan ter bescherming. Afdekken met pleisters mag niet. De dagen na de behandeling heeft hij helemaal geen last gehad.

28 oktober

Op 4 november behandelde ik hem voor de tweede keer. Op deze foto kan je al zien dat er al wat aan het gebeuren is. De huid om het wratje heen is wat aan het vervellen en de wrat zelf is wat weker geworden.

4 november 

 Op 16 november was ik de voeten van mijn zoon met olie aan het masseren en zag ik dat het wratje al een beetje los zat. Ik ben een beetje gaan pulken, hij had er geen last van, en in ene had ik het wratje in mijn hand. Het was los gelaten! Er zat nu een klein gaatje in zijn teen en aan de bovenkant waar de wrat had gezeten zat nog een gekleurd stukje. Dit heb ik voorzichtig nog even aangestipt.

 16 november

Zo zag het wratje eruit. Mijn handen glimmen nog van de olie ;). Je ziet dat de rand om het wratje heen ook helemaal weg is. 

De grote wrat op zijn hak had in totaal vijf behandelingen nodig. Dat vond ik trouwens nog meevallen. Deze heb ik van de week kunnen verwijderen. Helemaal compleet. Er zit nu een gat in zijn voet, maar dat heeft natuurlijk tijd nodig om te genezen. Ik verwacht dat je daar straks niks meer van ziet.

Niet gesponsord

Deze blog is niet gesponsord. Ik heb dit geschreven uit eigen ervaring omdat ik zo bij was dat mijn zoon van zijn wratjes af is! En dat geheel pijnloos. Ik wilde dit met jullie delen omdat voetwratten bij 1 op de 3 kinderen voorkomt en ik weet dat het heel vervelend kan zijn. Misschien hebben jullie wat aan deze review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: