Zandschuim DIY #mamachallenge2015

Mijn kinderen mogen dolgraag ontdekken. Lekker met hun handjes overal aan voelen. Structuren voelen van materialen. Vooral de jongste twee hebben dat echt al van kleins af aan. Kleien en met kinetisch zand spelen bijvoorbeeld vinden ze helemaal het einde.

20150718_153805

Zandschuim

Ik vind het leuk om hierin mee te gaan met de kinderen en om ze dus iets van sensopatisch speelgoed aan te bieden. Van de week kwam er al iets sensopatisch voorbij; de ijsjesbar. Ook maakten we al eerder moondough. Ik kwam nu een recept tegen voor een soort van zandschuim. Het recept dat ik vond heb ik de verhoudingen helemaal van veranderd, want het voldeed niet helemaal aan mijn verwachtingen.

20150718_152025

Ingrediënten

Veel heb je er niet voor nodig: Speelzand en scheerschuim! We hadden nog een volle zak speelzand staan. Misschien heb je nog een beetje in de zandbak. Anders is het gewoon te koop in de bouwmarkt of bij het tuincentrum. Scheerschuim kocht ik bij de Action. Een grote fles van B-merk kost om en nabij een euro.

20150718_152142

Ik spoot een heel flesje scheerschuim van 300 ml in een teiltje. Ik gebruikte uiteindelijk 15 cups speelzand. Dat is bijna vijf keer zoveel als het oorspronkelijke recept, maar ik vond het veel te vloeibaar. Vervolgens kneed je alles door elkaar. Goed over de bodem, want daar verstopt zich het verse zand wel. 😉

20150718_153625

Na het kneden krijg je een heel bijzonder goedje. Het voelt heel fluffy/zacht aan. Ik deed het in de andere helft van de zandbak schelp. Ik vond het er zelf eigenlijk te weinig voor, maar had zo gauw geen andere bak voor handen. Mijn kinderen wilden na het maken namelijk METEEN spelen haha.

20150718_153731

De kinderen vonden het schuimzand echt geweldig aanvoelen. Ze gingen er met poppetjes, dino’s en auto’s meteen in spelen. Ze hebben zich heel goed vermaakt. Na het avondeten wilden ze er ook meteen weer mee spelen. Ook de volgende morgen vroegen ze meteen (om half 8…) of ze weer met het schuimzand mochten spelen.  Jaja, ook in de vakantie zijn mijn kinderen vroeg wakker (6 uur komt de eerste… elke dag!!)

20150718_153805

Een voordeel van dit zand is dat het ook wel weer indroogt als het buiten de bak beland. Het droogt op en je kan het gewoon opvegen met een stoffer en blik. Geen geknoei op je tegels dus. In de zandbak droogt het ook wel in, maar als je het dan opnieuw kneedt werkt het weer prima.

20150718_154127

Dit schuimzand zorgt gegarandeerd voor veel speelplezier!

Maak jij ook wel eens sensopatisch “speelgoed”?

 

Lees trouwens ook eens bij de andere mama’s die mee doen aan de Mama Challenge! De volgende mama’s deden ook mee aan deze opdracht:

Marjon maakte een zomerboek

Marije maakte een pompom baantje

Joyce maakte een knoopslang

 

15 Reacties over “Zandschuim DIY #mamachallenge2015

  1. Jaaaaa ik ben ook groot fan van sensory play. Probeer het regelmatig voor kleine C toe te passen. Ook hij geniet er ontzettend van.

    Ik maakte voor de mama challenge zelf bootjes.

  2. Pingback: Vakantieoverzichtje en aftelkalender | Gezinsleven

  3. Pingback: 7x spelen met zand - Mamaliefde

  4. Pingback: DIY Zandschuim sensory bin - Mamaliefde

  5. Pingback: DIY: Zelf zandschuim maken - Mamaliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: