Zelf deodorant maken DIY

Al een hele tijd staat het zelf maken van deodorant op mijn to-do-list. Ik gebruik al jaren deodorant crème van een duurder merk. Maar ik merkte dat sinds de laatste zwangerschap de deodorant niet meer helemaal aan mijn eisen voldoet. Halverwege de dag begin ik toch wat te ruiken. Ik ben benieuwd hoe dat met deze deodorant zou zijn. Het lijkt me ideaal om altijd je eigen deodorant te kunnen maken, van deze hele simpele ingrediënten.

IMG_6560 IMG_6561 IMG_6562

Je hebt hier voor nodig:

  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels cacaoboter
  • 3 eetlepels baking soda (zuiveringszout)
  • 3 eetlepels maizena
  • 15-20 druppels etherische olie

Doe alle ingrediënten in een pannetje en verwarm dit au-bain-marie. Roer goed door. De kokosolie en de cacaoboter moeten helemaal smelten. Roer goed zodat er geen klontjes overblijven.

 

IMG_6564 IMG_6565 IMG_6566

Ik kocht een lege deodorant stick. Zet de stick op z’n kop en vul de stick tot het draaimechanisme met je vloeibare deodorant. Daarna druk je het onderste dopje aan de onderkant in de stick. Goed drukken want het gaat best zwaar.

IMG_6567 IMG_6577 IMG_6578

Zet de stick, nog steeds op z’n kop, in de koelkast weg zodat deze kan stollen. Dit duurt een paar uur. Als de stick hard is dan draai je de dop eraf. Draai de stick ietsje omhoog en met een scherp mesje pulk je het plastic dopje van de bovenkant van de stick af.

IMG_6581

En klaar is je deodorant! Ik heb het gemaakt met lavendel olie. Het ruikt heerlijk. Bovendien werkt de stick ook echt heel goed. Ik heb mezelf na een hele dag werken niet geroken! Zeker een aanrader!

2 Reacties over “Zelf deodorant maken DIY

    • Ik ben ook best zweterig! Is gewoon een kwestie van uitproberen. De eerste keer had ik er veel te veel op gedaan, maar heb niet zoveel nodig gelukkig. Ik blijf er ook mooi droog bij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: