Zoutdeeg versieren

Vorig jaar schreef ik al eens een blogje over het maken van zoutdeeg. Zoutdeeg is voor kinderen geweldig om lekker mee te “kleien”. Vanwege de normale huis-, tuin- en keuken ingrediënten kunnen ook kleinere kinderen er mee spelen.

IMG_7777Je maakt zoutdeeg door
– 3 cups bloem, 
– 1 cup zout, 
– 1 cup water en 
– 3-4 eetlepels olie 
te mengen tot een mooi egaal deeg. Het deeg moet niet plakkerig zijn. Als het plakkerig is dan kan je er nog wat bloem doorheen doen. Is het te droog dan kan er nog wat water bij.

IMG_7775

Bij het zoutdeeg deden we nu nog wat andere dingetjes. In de kast staan bij ons allerlei potten met knutselspulletjes. Ik deed van alles in bakjes en zette het op tafel. Denk hierbij aan glitters, lollystokjes, pailletten, pompoms, strijkkralen etc. Ieder kind had een eigen klomp klei en kon ook bij alle spulletjes.

IMG_7778

De kinderen gingen meteen lekker aan de slag. S was vooral bezig met de glitters. L daarentegen pakte steeds knopen.

IMG_7780

Een knoflookpers is erg handig om kleine sliertjes mee te maken!

IMG_7797

L is gek van piraten en maakte dit skelettenkopje. De knopen doen dienst als ogen.

IMG_7798

S maakte wat lolly’s. En deze werkte hij af met glitters.

IMG_7799

Tot slot maakte hij ook nog dit hartje, speciaal voor mij! Lief he.

Zoutdeeg kan je in principe op lage temperatuur laten drogen in de oven. Het is een beetje afhankelijk van het knutselmateriaal of het werkje nu in de oven kan. Wij hebben de werkjes gewoon aan de lucht laten drogen. Het duurt wel veel langer, maar zo loop je niet het risico dat het werkje kapot gaat in de oven. De kinderen waren weer een hele tijd zoet, dat vind ik zo leuk!

Heb jij wel eens zoutdeeg gemaakt met/voor je kind(eren)? Hebben jullie ook wel eens andere materialen gebruikt om het zoutdeeg te versieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: