Zuurkoolschotel #5maaltijden25euro

Ik ga nu een recept met jullie delen wat makkelijk op voorhand te maken is. Ik heb de schotel namelijk al een dag van te voren klaar gemaakt, in verband met zwemles van L. Op de dag zelf hoef je het dan alleen nog maar een kwartiertje op te warmen in de oven. Lekker makkelijk toch?

Ingrediënten
Zuurkool (0,39)
Rundergehakt (3,00)
Bakje kruidenroomkaas (0,65)
Aardappels, gekookt en in plakjes (0,45)
4 eieren (0,48)
Gehaktkruiden (voorraad)

Dan kom je totaal op 4,99.

Rul eerst het gehakt gaar in de pan. Strooi wat gehaktkruiden er over heen voor wat extra smaak. Ook is het lekker om nog een uitje of een teentje knoflook toe te voegen, maar dat had ik geen zin in (erg he!). Kook ondertussen wat aardappeltjes, maar niet helemaal koken. Daarna de aardappels afgieten en in plakjes snijden. Je kan ook voorgekookte aardappelschijfjes kopen, maar dat is niet zo prijsbewust haha.

Laat de zuurkool uitlekken, knijp het eventueel goed uit. Hoe minder vocht er nog in zit hoe beter. Nu kan je gaan beginnen met het opbouwen van de ovenschotel. Een laagje aardappelschijfjes, een laag gehakt en een laag zuurkool. Eindig met een laag aardappelschrijfjes. In plaats van gehakt kan je natuurlijk ook rookworst nemen, maar omdat deze niet suikervrij is, gebruik ik het liever niet. Meng met een garde de eieren en de roomkaas goed door elkaar heen tot een glad papje. Giet het daarna over de schotel heen. Tot slot nog een laagje paneermeel. Schuif hem 30-45 minuten in de oven op 200 graden.

Mocht je hem nou ook een dag van te voren klaar maken dan kan je de baktijd iets verkorten en op de dag zelf nog even afbakken in de oven. Eet smakelijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: