Trampoline kopen, waar let je op?

trampoline

De beste investering die hier is gedaan in kinderspeelgoed is toch echt wel in de trampoline. De kinderen gebruiken hem hier echt heel vaak. Met mooi weer sowieso elke dag. Als het heeft geregend vinden ze het iets minder fijn, omdat het doek dan nat is. Ook vriendjes die komen spelen willen graag op de trampoline. Voorlopig zou ik de trampoline nog echt niet willen missen.

Omdat wij de trampoline al ruim 6 jaar hebben, weet ik ook inmiddels wel waar je op kunt letten bij de aanschaf. Dat ga ik je vandaag vertellen.

Maat

Trampolines zijn er in allerlei maten. Je hebt hele kleintjes, die je ook in huis kunt zetten. Maar er zijn ook hele grote trampolines. De maat hangt natuurlijk af van de hoeveelheid ruimte die je hebt. Maar ook hoeveel kindjes je er op wilt laten springen. Hoe groter de trampoline, hoe meer kinderen er uiteraard tegelijk op kunnen.

Vorm

De vorm is ook wel een belangrijke. Ronde trampolines springen het fijnst, deze trampolines verdelen het gewicht helemaal gelijk. Rechthoekige trampolines springen wat stroever. Een rechthoekige trampoline kan je echter wat beter kwijt in een hoek in de tuin.

Veiligheidsnet

Wat voor mij een heel belangrijk punt was, was het veiligheidsnet. Toen wij de trampoline net hadden, waren onze jongens relatief klein nog. Ik vond het een fijn idee dat er een net om de trampoline heen zat. Dit om het risico op er vanaf vallen of het ontstaan van ongelukken te verkleinen of te voorkomen.

Ingraven

Je kan kiezen voor een trampoline op poten of een om in te graven. Beide hebben voor- en nadelen. Die met poten kan je zo neerzetten. Daar hoef je verder niet zoveel mee te doen. Wil je hem ingraven, dan ben je toch nog wel eventjes zoet. Het voordeel van ingraven is dat kinderen er niet zo makkelijk van af vallen. Een trampoline is over het algemeen toch nog best hoog.

Materialen los kopen

Wat ik zelf nog een fijne tip vind is dat je even moet kijken van welk merk je de trampoline koopt en of dit merk ook onderdelen lós verkoopt. Zo hebben wel al een de stootrand om de trampoline kunnen vervangen. In plaats van een hele nieuw trampoline.

Hebben jullie thuis een trampoline? Of overweeg je er een te kopen?

Afbeelding: Pixabay

Wat te regelen als je baby is geboren?

zorgverzekering

Hoera! Je kindje is geboren! Hoewel je tijdens de zwangerschap al veel hebt geregeld voor je kindje, is dat na de geboorte nog niet allemaal klaar. Nadat je kindje is geboren moeten er nog best wel wat belangrijke dingen gebeuren. Zelf had ik in de zwangerschap al een lijstje gemaakt met dingen die moesten gebeuren in de kraamweek en daarna. Ook vulde ik hier dan al wat gegevens en telefoonnummers etc in, zodat ook mijn man dit eventueel kon doen. Dit scheelde ons een hele hoop gedoe en gestress.

Geboorteaangifte

Een van de eerste dingen die na de bevalling moet gebeuren is het aangeven van je kindje bij de burgerlijke stand. Dit moet binnen drie dagen na de geboorte. Tegenwoordig kan je in veel gemeentes ook online geboorteaangifte doen. Op de site van je gemeente kan je meer informatie vinden over deze procedure.

Geboortekaartjes

Meestal zoek je tijdens de zwangerschap al een mooi geboortekaartje uit wat je wilt gaan gebruiken voor je kind. Als je kindje is geboren dan heb je alle gegevens die er op moeten komen te staan. Je kan dan de kaartjes definitief gaan bestellen.

Inschrijven huisarts

Het is heel slim om je kindje direct in te schrijven bij de huisarts. Hier heb je het BSN nummer voor nodig, dat je van de gemeente krijgt. Wij hebben het bij onze derde zoon (onbedoeld) een beetje op z’n beloop gelaten maar toen we de huisarts nodig hadden, bleek het toch nog een gedoe om een afspraak te krijgen en hem in te schrijven. Beter doe je dat dus meteen.

Zorgverzekering

Binnen een aantal maanden moet je kindje zijn ingeschreven bij de zorgverzekering. Je wil voor je kindje natuurlijk de beste zorgverzekering uitzoeken. Het is fijn als je vooral al wat hebt gekeken wat je belangrijk vindt in een zorgverzekering. Je kunt op deze site verzekeringen vergelijken.

Uitvaartverzekering

Wat ook belangrijk is om te regelen, en ook meteen een van de minst leuke dingen, dat is de uitvaartverzekering. Vaak kan je je kind gewoon bijschrijven op de polis en zijn kinderen gratis meeverzekerd. Beter doe je dat meteen even, je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt. Hopelijk nooit!

Afbeelding is van Pixabay

De kenmerken van een Smeg fornuis

smeg

In de zomer is ons gasfornuis stuk gegaan door lekkage en daardoor is kortsluiting ontstaan. Gevolg was dat de stekker daardoor was doorgebrand. Super zonde en nu kunnen we onze elektrische oven niet meer gebruiken. Koken kunnen we nog wel, maar ik mis de oven ontzettend. Wij zijn namelijk enorme fans van ovenschotels. Dat vind ik zelf altijd zo handig met de sportclubjes. Dan kan ik het eten ’s ochtends al klaar maken en hoeven we het ’s avonds alleen nog maar even op te warmen. Daardoor zijn we nu op zoek naar een nieuw fornuis mét oven. Ik vind een fornuis van Smeg wel heel erg mooi!

Smeg

Smeg is een bedrijf van de Italiaan Vittoria Bertazzoni Smeg. Hij is het bedrijf gestart eind jaren 40. De producten van Smeg hebben een moderne en robuuste uitstraling. Er zijn ontzettend veel formaten fornuizen. De maten variëren van 60 tot en met 150 centimeter. De fornuizen zijn gemaakt van RVS en in diverse kleuren verkrijgbaar.

Wokken

Als je een fan bent van wokken, dan zijn deze gasfornuizen geweldig. De middelste pit is namelijk een wokpit. Hier kan je de wok, vaak een incourante maat pan, prima op kwijt! Op een standaard 4-pits fornuis is het toch vaak lastig om andere pannen naast een grote wok kwijt te kunnen. De pannen staan dan meestal wat instabiel op het gasfornuis. Met de speciale wokpit is wokken geen probleem meer.

Oven

De ovens van Smeg zijn aan de binnenkant gemaakt van emaille en daardoor zijn de ovens maximaal geisoleerd en blijft de temperatuur in de oven gelijkmatig. De fornuizen van 90 cm breed hebben in de oven 3 ventilatoren. Hierdoor wordt de lucht in de oven ook gelijkmatig verdeeld wat ten goede komt van de bakresultaten. Ook hebben de ovens een automatische pyrolyse reinigingsfunctie. De viezigheid aan de binnenkant van de oven wordt hierdoor makkelijk weggebracht zonder moeite en zonder schoonmaakmiddel.

Landelijk

Ik heb natuurlijk heerlijk zitten rondneuzen en zelf vind ik de landelijke fornuizen erg mooi. En dan vooral de crème kleurige. Het grote fornuis van 110cm zou hier prima passen. Deze heeft twee oventjes en dat lijkt mij ook erg praktisch met een groot gezin! Dit fornuis heeft energielabel A en is een geventileerde oven.

Afbeelding van Pixabay

Hoe ga je om met vieze geurtjes in huis?

vieze geur in huis

We kennen het allemaal wel dat je ineens last hebt van een onaangename geur in huis. Volgens mij heeft iedereen dat wel eens, want waar geleefd wordt, ontstaan natuurlijk ook wel eens vieze geurtjes. Ik zal wat tips geven hoe je deze geuren in huis kunt voorkomen.

Keuken

De keuken kan een broedplek zijn voor vieze geuren. Zorg dat je je keuken schoon houdt en dat hij elke avond voordat je naar bed gaat netjes is. Sowieso is het veel fijner om ’s ochtends beneden te komen in een schone keuken, maar het geeft vieze geuren ook geen plek. Leeg ook regelmatig je vuilniszak met restafval, plastic afval en je groenafval. Wij hebben op het aanrecht een bakje staan met groenafval en dat kan ook zo lekker gaan stinken.

De was

Sinds ik strak werk volgens het Flylady schema, heb ik de was heel goed bij. Flylady zegt dat je elke dat je was ’s ochtends en ’s avonds even moet bijwerken. Met een groot gezin heb ik zoveel was dat de wasmachine hier ook regelmatig aan staat. Door de was op te nemen in je dagroutine krijgt het geen kans om op te stapelen en zodoende dus natte, stinkende was in je wasmand aan te treffen.

Dieren

Wij hebben dieren in huis. Twee katten en twee konijntjes. En dus hebben wij ook de kattenbakken en het konijnentoilet om schoon te maken. Doe je dit regelmatig, dan voorkomt het dat ze het er naast doen en dat het gaat stinken. Ok, bij konijnen is het een beetje een ander verhaal want die kunnen ook hun territorium af gaan zetten door te keutelen als ze het te schoon vinden.

Vieze geurtjes

Als je last hebt van een vieze lucht in huis, dan is het handig om eerst even te zoeken waar de geur vandaan komt. Soms is het snel gevonden, zoals een volle zak in de vuilnisbak die wat is gaan ruiken. Soms moet je even zoeken waar de geur vandaan komt. Het is dan altijd heerlijk als je huis weer fris ruikt.

Koffie maken met een percolator

percolator bialetti

Ik ben echt geen koffiedrinker, geef mij maar thee! Maar mijn man vindt het heerlijk. En dan het liefst koffie met snufjes. Dus gemaakt van vers gemaalde bonen, verschillende smaken etc. Een koffiemachine wil ik er niet bij op het aanrecht (zonde… wéér een elektrisch apparaat en bovendien hebben we een prachtig filter koffiezetapparaat van Douwe Egberts).

Read More

UA-58512786-1