Alcoholvrije grog maken tegen algehele malaise

Gisteravond werd ik in ene niet lekker. Kotsmisselijk en het gevoel te moeten overgeven. Ik had niet het idee dat ik iets verkeerds gegeten had eigenlijk. Vandaag voelde ik me nog steeds niet lekker. Heel erg moe nog. Vanmorgen nog even terug in bed gedoken en vanmiddag nog op de bank geslapen. Heerlijk dat dat even kon. Misschien zelfs ook wel een beetje oververmoeid. Voor de kerstdagen heeft mijn lijf namelijk overuren gedraaid en veel te weinig slaap gehad. Tijd voor een alcoholvrije grog!

Alcoholvrije grog

Altijd als ik me niet echt lekker voel, maak ik een alcoholvrije grog, even wat extra vitamientjes naar binnen stoppen. Je kan het gebruiken bij alle soorten van niet lekker zijn; verkoudheid, keelpijn, misselijkheid, winderigheid, buikpijn etc. Normaal gesproken maak je grog met rum, maar ik drink bijna geen alcohol meer. Deze versie vind ik zelf ook erg lekker. Je maakt het met gember, ik heb dat bijna altijd wel in huis, want ik gebruik gember ook om zelf kaneelthee te maken. Gember werkt verwarmend en ontstekingsremmend. Ook werkt het bij misselijkheid en bij buikkramp. Verder gaat er nog citroen in en dat zit boordevol met vitamines.

alcoholvrije grog

Ingrediënten

  • Stukje gember
  • Sap van een halve citroen
  • Theelepel honing
  • Gekookt water

Hoe maak je het

Breng het water aan de kook, ondertussen pers je het sap van een halve citroen uit en giet het in een mok. Snijdt een stukje gember af en haal hier het schilletje vanaf. Doe het stukje gember en het theelepeltje honing nu ook in de mok. Als het water gekookt heeft, giet je dit ook in de mok en vervolgens laat je de grog even trekken.

alcoholvrije grog

Klaar is je grog! Even goed roeren en lekker warm opdrinken. Mmmmmm ik vind het heerlijk!

Maak jij wel eens grog als je ziek bent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: