Potato Twisters

Je hebt ze vast wel eens op een markt of braderie gezien/gegeten: Potato Twisters! Wij maakten er in de lente van 2015 voor het eerst kennis mee. Voor iets van 3,50 kan je ze kopen. Een gefrituurde & gekruide aardappels die in twister vorm is gesneden. Ze zien er heel leuk uit, ze zijn ook erg lekker. Alleen de prijs staat mij heel erg tegen! Als wij zoiets met ons gezinnetje willen kopen zijn we vijf maal 3,50 kwijt. Dat is 17,50 voor vijf simpele aardappels!!! Weet je wel hoeveel ik er daar thuis voor kan maken? Vandaag vertel ik je er alles over!

20160731_150853

Als eerst heb je een spiraalsnijder nodig. Dit is een klein plastic mesje waar je de aardappel in een spiraal mee kan snijden. Deze heb ik via deze site gekocht. De mensen achter deze site hebben een marktkraam waar ze deze spiraalsnijders dus verkopen. De spiraalsnijder past door de brievenbus. Per stuk kosten ze 3 euro en daarbij nog verzendkosten (1 postzegel!). Hoe meer spiraalsnijders je bestelt hoe goedkoper ze zijn per stuk.

20160801_194441

Je snijdt een klein stukje van de bovenkant van de aardappel af. Hierin draai je de spiraalsnijder tot hij vast zit. Vervolgens draai je met je vinger in de ring van de spiraalsnijder. Net zolang totdat de hele aardappel is gesneden. Steek een sateprikker door de gesneden aardappel heen. Prik de twee buitenste stukjes van de aardappel aan beide punten van de sateprikker. Dit voorkomt dat de aardappel in de frituurpan weer ineen krimpt, en daardoor niet gaar wordt.

Zet de frituurpan aan en als hij warm is doe je er twee a drie (afhankelijk van de grootte van je pan) potato twisters in. Laat de potato twister een paar minuutjes in de pan. Hou ze goed in de gaten. Als ze een beetje beginnen te kleuren zijn ze klaar. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat kruiden overheen! Je kan natuurlijk een kant en klare kruidenmix kopen (ook speciaal voor potato twisters te koop!), maar ik ben zelf nooit zo gecharmeerd van alle ingrediënten die voor de kruidenmixen worden gebruikt. Zelf heb ik een eigen mix gemaakt voor de potato twister en die zal ik komende week nog even bloggen!

Nog even twee opmerkingen bij dit filmpje:

  • Het is inderdaad mogelijk om een sateprikker alvast door de spiraalsnijders heen toe. Echter was mijn sateprikker denk ik te dik, want af en toe bleef hij vast zitten in de spiraalsnijder, wat niet echt handig is. Dus let hier dan op.
  • Persoonlijk vind ik de potato twisters in het filmpje net wat te donker, zo donker bak ik patat echter ook niet namelijk! Ik haal ze er dus iets eerder uit.

Uiteraard kan je de spiraalsnijder ook gebruiken met allerlei andere groente. Je kan een potato twister zelfs maken met zoete aardappel! Als je deze dan frituurt in kokosolie heb je de gezonde versie. Ik heb geprobeerd om de potato twister in de oven klaar te maken, dit vond ik helaas geen succes.

Van de week hebben we de potato twister ook geserveerd op verjaardag als hapje. Deze werd heel erg goed ontvangen door alle gasten! Superleuk, weer eens wat anders!

Ken jij de potato twister?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: